Lassan klasszikussá avanzsál a férfi kézilabda BL-ben a MOL-Pick Szeged és a Paris Saint-Germain párharca. A két csapat jónéhány komoly meccset játszott egymással az utóbbi években, igazi presztízs-csatára van kilátás most vasárnap is.

Mindkét alakulat 18 pontot szerzett a Bajnokok Ligája szezon eddigi 11 fordulója alatt. Így hazai siker esetén megmarad a lehetősége annak, hogy a szegedi csapat a Párizs előtt végezzen a végelszámolásnál. Kettejük franciaországi összecsapásán – bár sokáig kiegyenlített játék folyt – öt gólos PSG győzelem született (30-25), így az egymás elleni eredménnyel nem igazán érdemes számolni, a Szegednek pontelőnyre lenne szüksége riválisával szemben.

A Szeged mellett szól:

  • Európa legrégebb óta bevehetetlen pályája az újszegedi sportcsarnok: több mint 26 hónapja semmilyen fronton nem veszített mérkőzést a Szeged otthon. 
  • A teljes mezőny messze legjobb védekezését produkálja eddig Pastor csapata, 11 találkozón 277 kapott góllal. Összesen két csapat áll még ebben a mutatóban 300 alatt az elitágon: Montpellier (298) és Flensburg (299)  

A PSG mellett szól:

  • A világ legerősebb játékoskerete. Nikola Karabatić, Mikkel Hansen és Sander Sagosen személyében több meccset eldönteni képes klasszisa van a francia gárdának, mint bárki másnak.
  • Raúl González az az edző a Pastor-tanítványok közül. aki leginkább jó mérleggel büszkélkedhet korábbi mestere ellen.

A rangadóra vasárnap 17:00-kor kerül sor, a Sport1 és az EHF TV élőben közvetíti. 

Borítókép: EHFCL

2104 megtekintés.

Megosztás