A Pick remekül kezdte a mérkőzést, sokáig vezetett, azonban a második félidőben a francia sztáralakulat bedarálta a szegedi csapatot.

 

 

A Bajnokok Ligája első fordulójában, tavaly szeptember 14-én kellett volna megrendezni a mai mérkőzést, azonban a MOL-Pick Szegednél ezen dátum előtt pár nappal indult el a hosszú őszi kálvária, és a többször meghosszabbított és újraindult karanténidőszak. A pótló időpont eredetileg február 4-ére, azaz négy nappal az egyiptomi világbajnokság döntője utánra került kiírásra, majd végül szombat este 20 órára került véglegesítésre. A találkozót az eddigiekhez hasonlóan zárt kapuk mögött rendezték, ez volt a szegedi csapat harmadik hazai találkozója az idei BL-szezonban, eddig az Elverumot és a fehérorosz bajnok Bresztet is sikerült legyőzni.

A Szeged gyakorlatilag teljes kerettel készülhetett, mióta a VB-ről hazatértek a játékosok, legtovább a magyar csapat negyeddöntős tagjai (Bodó, Bánhidi, Mikler és Rosta), illetve a spanyol válogatottal bronzérmet nyert Joan Canellas voltak távol. A 17 fős, juniorok nélkül számított „alap” keretből ezúttal Dimitrij Zsitnyikov maradt ki. A PSG francia válogatott játékosai, valamint a spanyol (Sole Sala, Morros) és dán (Hansen) légiósok érkeztek vissza legkésőbb a VB-ről, hiszen nekik még az utolsó játéknapon is volt jelenésük a bronzmeccsen és a döntőben.

Az első félidőt a Pick kezdte jobban, 10 perc után már 6-3 volt az állás. Mikler remekül védett, Toft Hansen és Nahi ziccerét is fogta, elöl pedig Bombac mozgatott kiválóan, valamint gólokat is szerzett. Érdekes volt, hogy nem volt védekezés és támadás közötti csere a szegedieknél. A PSG ekkor nem volt túl koncentrált sem hátul sem elöl. Källman hibátlanul oldotta meg a ziccereit, a másik oldalon pedig Steins bár lőtt két gólt, sok hibával játszott az irányító, Bodó góljával pedig már 10-6-ra vezetett a Pick a 17. percben. Innentől elkezdett éledezni a francia alakulat, Hansen vezérletével ledolgozták a hátrányt, és a 22. percben már 11-11 volt az állás. A Pick támadását Stepancic húzta ki a gödörből, aki három gólt is lőtt zsinórban, azonban a félidő végén megsérült. A védekezést azonban nem sikerült stabilizálni, a félidő utolsó 10 percében annyi gólt kapott a Pick, mint előtte az első húszban. A félidőben 17-16-ra vezetett a hazai csapat.

Luka Stepancic sajnos nem tudott visszatérni a második játékrészben, elképzelhető, hogy ismét komolyabb sérülést szenvedett. Kasparek nem tudta ugyanazt hozni támadásban, hátul pedig könnyen találták meg a helyeket a PSG játékosai, így már a félidő elején átvették a vezetést, és bár néha sikerült még kiegyenlíteni, a Pick innentől üldözte csak a franciákat. A Sostaricot váltó Radivojevic remekül szállt be, valamint Mackovsek is lőtt három gólt, azonban 25-25 után, az utolsó negyed órában fokozatosan ellépett a vendég csapat, és a Szeged támadásbeli hibáit kihasználva már négy is volt közte az 55. percben. A kapuban Mikler nem tudta hozni az első félidős teljesítményt, így Alilovic váltotta, aki azonban szintén nem tudott hozzátenni. Az utolsó percekre ezért visszaállt a magyar kapus, aki ekkor két védést is bemutatott, így a végéig meccsben maradt a Pick: az 59. percben lehetőség nyílt feljönni egy gólra, azonban nem sok fantázia volt a támadásban, amelyet Canellas rontott lövése zárt, ezzel el is dőlt a meccs. A vége 32-29 a Párizsnak.

 

MOL-Pick Szeged – PSG Handbann 29-32 (17-16)

MOL-Pick Szeged: Mikler, Alilovic (kapusok), Stepancic 4, Bánhidi 4, Mackovsek 4, Källman 4, Sostaric 3 (2), Bombac 3, Radivojevic 3, Kasparek 1, Stranovsky 1, Canellas 1, Bodó 1, Rosta, Gaber, Henigman

Vezetőedző: Juan Carlos Pastor

PSG Handball: Gerard, Genty (kapusok), Hansen 10 (4), Steins 6, Nahi 6, H. Toft Hansen 3, Remili 2, Syprzak 2, Kounkoud 1, Kristopans 1, Solé 1, Morros, Grebille, Keita

Vezetőedző: Raul Gonzalez

Kiállítások: 6 ill. 2 perc

Hétméteresek: 3/2 ill. 4/4

Megosztás