A Budaörs hazai pályán fogadta a Dunaújvárost a 12. fordulóban.

A Dunaújváros az edzőváltás után sorozatban négy mérkőzést nyert meg, 2-2 bajnoki és magyar kupa találkozó végén arattak győzelmet. A Budaörs három hete játszott utoljára tétmérkőzést, akkor a Vasas ellen két góllal győztek (28-26).

Az első gólt Szekerczés Luca lőtte, majd Nick Viktória talált be. A 6. percben Debreczeni-Klivinyi Kinga egyenlített (4-4). Oguntoye Viktória már a harmadik védését mutatta be, majd bő négy perc alatt három kiállítást is ítéltek a játékvezetők. Oguntoye Viktória hatodik védése után Bouti Fruzsina szerezte meg első találatát (11-13). Ekkor a hazaiak vezetőedzője, Buday Dániel időt kért, majd támadásban 7 a 6 ellen, két beállóval támadott a Budaörs, de technikai hiba miatt elvették tőlük a labdát, Oguntoye pedig ezt azonnal kihasználta és betalált a hazai kapuba (11-14). Vendég oldalon a jobbszélső, Agócs Alexandra volt csapata legjobb mezőnyjátékosa a 4. góljával újra három góllal a Dunaújváros (12-15). A félidő vége a hazaiaknak sikerült jobban, előbb Uhrin Lili talált be, majd a cserekapus, Vártok Ramóna mutatta be első védését, így a játékrész végén 13-15-ös eredmény állt az eredményjelzőn.

Érdemes megemlíteni, hogy Debreczeni-Klivinyi Kinga és Pálos-Bognár Barbara is 2 db 2 perces kiállítást kapott az első félidőben, így figyelni kellett mindkét rutinos irányítónak nehogy a végleges kiállítás sorsára jussanak. Az első félidőben mindkét csapat sokat hibázott támadásban, a hazai kapusok 4, Oguntoye 8 védéssel zárta a játékrészt.

A második játékész elején Pálos-Bognár Barbara vette hátára a csapatát, hét perc alatt három akciógólt szerzett. A 41. percben 18-18-as állásnál 1,5 percig kettős emberelőnyben volt a Budaörs, de ez időszak alatt két hatalmas bravúrt mutatott be Oguntoye, míg Borgyos Panna betalált, így megnyerte az emberhátrányt a Dunaújváros. A második budaörsi időkérés után (20-21) Csáki Zsófi szabálytalankodott, ezért 2 perces kiállítást kapott volna, de reklamálás miatt 2+2 percre állították ki, ezzel elég nehéz helyzetben került a vendég együttes. A Budaörs 4-2-re nyerte meg az emberelőnyt, Szekerczés Luca góljával vették át a vezetést. Ezután Pálos-Bognár Barbara lőtt 3 fontos gólt, így 28-25-re vezettek a hazaiak az 57. percben. Az utolsó 10 percben Kopecz Barbara próbálta életben tartani a vendég pontszerzési esélyeket, három alkalommal is betalált, de nem járt sikerrel a dunaújvárosi felzárkózás. A végeredmény 28-26 lett.

Érdemes kiemelni Vártok Tamara teljesítményét, aki aki az utolsó bő 15 percben négy bravúrt is bemutatott, míg hazaiak a játékrész második felében átjártak Oguntoye Viktória eszén, aki összesen 12 védéssel zárt. A találkozó után megválasztották mindkét csapat legjobb játékosát, a hazaiak legjobbja Szabó-Májer Krisztina lett, aki 5 gólt lőtt, illetve védekezésben több alkalommal is labdát szerzett, emberelőnyt és hétméterest harcolt ki. A vendég oldalon a kapus, Oguntoye Viktória kapta a díjat, de rajta kívül Agócs Alexandra is jól játszott, 7 lövésből 7 alkalommal talált be.

A hazai játékosok közül Pálos-Bognár Barbara 7, Szekercés Luca és Szabó-Májer Krisztina 5-5, Debreczeni-Klivinyi Kinga 4 alkalommal talált be.

A mérkőzés után Szekerczés Luca, Pálos-Bognár Barbara és Szabó-Májer Krisztina nyilatkozott oldalunknak.

Szekerczés Luca nyilatkozata:

Nagyon gratulálok a győzelemhez, szoros mérkőzésen arattatok fontos győzelmet. Mit gondolsz mi döntött a javatokra a második játékrészben?

Igazából nagyon akartuk ezt a meccset, tudtuk hogy küzdős lesz. Úgy éreztem, hogy a második félidőben minden összeállt: kapus, védekezés. Elöl sokat hibáztunk, sok ziccert hibáztunk, de a legfontosabb a két pont volt.

Nagyon nehéz meccsre számíthattatok, hiszen a Dunaújváros sorozatban négy győzelmet aratott. Mi volt a legnehezebb, amire fel kellett készülnötök ellenük?

Úgy gondolom, hogy mindenképp a kapussal szembeni ziccerkihasználással voltak idáig is gondok és mai meccsen is annak bizonyult, de sikerült ezeket megoldanunk.

Egyik legfontosabb jelenet a második félidőben az volt, hogy Csáki Zsófi 2+2 perces kiállítást kapott. Vagy más döntött?

Szerintem ez ilyen komplex volt, ugye mi is rengeteg kiállítást kaptunk, ők is kaptak nagyon sokat, igazából az volt a fontos, hogy a védekezést összetegyük és ez sikerült is.

Két nagyon fontos idegenbeli találkozó jön. Melyik meccs lesz a nehezebb?

Mindegyik, nekünk mindegyik élet-halál meccs, így mindegyik fontos lesz.

A másik két interjú ezen linken hallgatható meg: https://youtu.be/m6MauiGliFU?si=_sw3uFcs1UrC7s-V

Megosztás