Szemerey Zsófi a Metz csapatában folytatja pályafutását, a szerződése 2026-ig szól (2+1 év).

Az már korábban kiderült, hogy Vámos Petra nyáron csatlakozik a francia együtteshez.

Szemerey Zsófi három magyar NB1-es csapatban is játszott: Mosonmagyaróvár, Siófok, Ferencváros. Legtovább az MKC csapatát erősítette, hiszen 2014 és 2017 között három, míg 2020 és 2024 között négy évig volt a csapat játékosa.

Az MKC már szerdán bejelentette, hogy a magyar kapus távozik és brazil játékos, Caroline Martins érkezik a helyére.

A Sport TV vendége volt a magyar kapus, aki 2024 nyarán Győrbe igazoló francia Hatadou Sakho helyére érkezik. Emmanuel Mayonnade már korábban is megkereste a magyar kapust.

„Mondhatom azt, hogy ragaszkodott hozzám, és mindenképp meg akart szerezni. Egy játékosnak óriási dolog azt érezni, hogy egy ilyen szintű klub vezetőedzője ennyire akarja. Nagy tervei vannak velem, szerintem jó párost alkotunk majd a francia kapustársammal, és izgatottan várom.”   

A Metz edzője is megszólalt a Harmadik Félidőben:

Úgy vélem, szinte mindent tudok Zsófiról, a pályafutásáról, már igencsak régóta figyelemmel kísérem. Nem azt a pályát futotta be, amire számítottunk, többek között az őt hátráltató rengeteg sérülés miatt. Egészen pontosan térdproblémái voltak – nyilatkozott Emmanuel Mayonnade a Harmadik Félidőben. – Erős fizikumú játékosról lévén szó, fizikálisan is sokkal inkább érezteti a jelenlétét a kapuban. Számunkra is fontos volt, hogy egy kicsit visszataláljunk egy olyan profilú kapushoz, amilyen egy ideje jellemez minket. Nagyon jól olvassa a játékot, impozánsan védi a közeli lövéseket, kiválóak az indításai. Ezen elemek összessége az, amelyek felhívták a figyelmünket Zsófira. Igencsak fontos számunkra, hogy milyen jól kiegészíthetik egymást Camille Depuiset-vel. Perspektivikusan pedig elmondhatjuk: Hatadou rendelkezett egy bizonyos profillal, és ilyen profilú kapusok között nem találtunk jobbat. Így nyilvánvalóan Szemereyt kerestük meg.”

A vb után derült ki, hogy Szemerey Zsófi a francia csapatban folytatja pályafutását.

„A beszélgetés már előtte elkezdődött, de a vb alatt minden nap írt nekem, és beszéltünk, és ott megerősített még jobban abban, hogy mennyire akar engem. Amikor megsérültem, és kérdéses volt, mekkora a baj, ő megerősítette, hogy mindenképpen akarnak, és remélik, hogy minden rendben lesz.”

„Most éreztem, hogy ‘most vagy soha’, most még kimehetek külföldre, és kapusként a legjobb korban is vagyok. Fel tudtam magam építeni Mosonmagyaróváron, stabil játékos lettem, és éreztem, bele kell vágnom ebbe.”

Szemerey Zsófi az idei szezonra is kitért.

„Gyurka János és Stranigg Ferenc olyan munkát végzett velünk, nem csak a kapusokkal, hanem az egész csapattal, ami a teljesítményünkön is meglátszik, ezért tudunk idén és a korábbi szezonokban is így szerepelni.”

Az idei El-szereplés is szóba került.

„Amit mindenképp kitűztünk magunk elé, az a csoportból való továbbjutás. Erre szerintem reális esélyünk van. Ez a Málaga elleni mérkőzés nem úgy sikerült, ahogyan terveztük, de olyan betegséget is sikerült összeszednünk kint, ami nem jött jókor, de erre nem foghatjuk, és hazai pályán mindenképpen vissza akarunk vágni. Így, hogy Solában is sikerült idegenben nyernünk, itthon kell tartani a két pontot, és utána felszabadultan utazhatunk majd Romániába.”  

Fotó:
Török Attila

Forrás: https://www.sport1tv.hu/sztori/116059/metzben-folytatja-szemerey-zsofi-hivatalos/?fbclid=IwAR2_kFb9kpibbHmXaNi4kcob8FxwwNU0DKHzJjmk1Qfh5w13dIpuUjNw6Jg

6959 megtekintés.

Megosztás