Brazil kapussal pótolja a nyáron távozó Szemerey Zsófit a Mosonmagyaróvár.

A magyar kapus 2014 és 2017 között három, 2020 és 2024 között négy szezonon keresztül erősítette a Mosonmagyaróvárt, az idény végén azonban távozik. Szemerey Zsófi vasárnap (január 28.) a Sport 2 Harmadik félidő című kézilabdaműsorában jelenti be, hogy hol folytatja a következő szezonban. Az adás 14 órakor kezdődik.

Az új idényben az MKC-t erősíti Caroline Martins. A 32 éves korábbi brazil válogatott kapus Németországból, a Zwickau együttesétől érkezik a Lajta parti együtteshez. Martins régóta Európában szerepel. Az elmúlt években a francia (St. Amand), négy szezonon át a norvég (Molde, Raelingen, Fredrikstad), és a német (Zwikau) bajnokságban is kipróbálhatta magát. Brazil színekben bronzérmet szerzett a 2010-es ifjúsági olimpián, míg 2021-ben aranyérmes lett a Közép- és dél-amerikai bajnokságon. Caroline Martins 1+1 évre ír alá Mosonmagyaróváron.”

„A céljaimhoz tökéletesen illeszkednek a klub céljai – mondja Caroline Martins. Csupa jót hallottam a szakmai stábról, a csapatról, és a hűséges, szenvedélyes szurkolókról, akik sokat segítenek a csapatnak. Szeretnék egy erős bajnokságban és az Európa-ligában játszani, erre pedig Mosonmagyaróváron lehetőségem lesz. Fontos számomra, hogy mindig magasabbra tegyem a lécet, és hogy fejlődjek, valamint segítsem klubomat a céljai elérésében. Mosonmagyaróváron még nem jártam, de sokat hallottam a csapatról, hiszen vannak közös barátaink. Az MKC ambíciózus és erős klub, amely az elmúlt öt évben stabilizálta a helyét a magyar bajnokság első harmadában.”

Korábbi bejelentések:

Idén ez a második igazolása a Mosonmagyaróvárnak, hiszen korábban már bejelentették Kukely Anna érkezését. Már decemberben kiderült, hogy Albek Anna, Lancz Barbora, Tóth Gabriella és Tóth Eszter meghosszabbította a szerződését. Két hete pedig hivatalossá vált, hogy Tóth Nikolett távozik és a Debrecen játékosa lesz.

Forrás:

https://mkcse.hu/hu/hireink/brazil-kapus-erkezik?fbclid=IwAR0orxSRjq5yIk_SU01KLIv_lI_wdofrVjmY1VCmKGAXz4-rTNxRlXnjxxs

Fotó: Török Attila

Megosztás