Site icon Handballexpert

Szentendrei és horvát győzelem a salgói dagonyában

Hétvégén került megrendezésre a XII. Salgo CUP EBT Salgótarjánban. Az egyik legszínvonalasabb EBT-tornán 16 női, és 19 férfi csapat vett részt. Lássuk, hogy milyen eredmények születtek a nem éppen strandkézilabdára optimalizált időben.

A hétvégi tornát a legnagyobb mértékben az időjárás befolyásolta. A péntekről szombatra virradóra leesett csapadék, valamint az egész szombat délelőtt szakadó eső megnehezítette a játékosok és a pályaépítők munkáját is. Délelőtt sokáig nem tudtak 4 pályán játszani, de végül csodával határos módon még a szombati nap sikerült minden csoportmérkőzést lejátszani, igaz, olykor bokáig érő vízben.

A Salgo CUP attól is érdekes, hogy a csapatok nagyon széles skálán mozognak. A hölgyeknél a 4 (egy szlovák, egy horvát, egy szerb és egy holland), a férfiaknál pedig a 6 (két szerb, egy lengyel, egy horvát, egy francia és egy szlovák) külföldi csapat mellett helyi csapatokból sem volt hiány, hiszen három női és négy férfi salgótarjáni csapat is a nevezők között volt.

A női és férfi torna lebonyolítása hasonló volt, hiszen a csapatokat négy csoportba sorsolták. A csoportelsők egyből a negyeddöntőbe jutottak, a második és harmadik helyezettek keresztbe játszottak a negyeddöntőbe jutásért.

A hölgyeknél az A jelű négyes kiemelkedően erősre sikeredett, hiszen a horvát BHC Zagreb mellett a Szentendre, a Glass Stúdió Nyúlon Túl mellett a hazaiak legerősebb együttese, a Strandépítők Girls kapott besorolást, ami azt jelentette, hogy ebből a négy csapatból az egyik biztosan csak az alsóházban folytathatta. Végül a hazai csapat maradt le a keresztjátékról, a csoportot pedig a Zagreb nyerte.

Négy negyeddöntőből három szokatlanul simára sikerült, hiszen a Szentendre a New Wave ellen, az OVB Beach Girls a holland Westsite ellen, az elmúlt heti győztes Csepel BHT pedig a horvát Zagreb ellen győzött 2-0-ra. Az egyetlen kivétel a Nyúlon Túl – E.ON Ladybugs mérkőzés volt, ahol utóbbi szétlövéssel jutott az elődöntőbe. A Szentendre simán, a Csepel, az OVB Beach Girls ellen a sírból visszahozva az elődöntőt, szétlövéssel jutott a döntőbe. A fináléban a Szentendre magabiztos játékkal húzta be a döntőt, a harmadik helyet pedig a Beach Girls szerezte meg.

A torna legjobb játékosa Kemenczik Martina lett a Csepel BHT-ből, a legjobb kapus pedig a Szentendre hálóőre, Kókai Ágnes lett.

 

 

A férfiaknál sokkal kiegyenlítettebb lett a csoportbeosztás. Talán csak a marcali selejtezőtorna döntősét, a Pénzügyőr Green Cobrast hiányolhattuk a vasárnapi keresztjátékból. Ugyanabban a csoportban a magyar bajnoki- és Magyar Kupa-címvédő Hír-Sat csak a harmadik helyen végzett, azonban esetükben érdemes megemlíteni, hogy az eredeti keretből szombaton csupán öten, vasárnap pedig hatan játszottak, a keretet pedig az ezt a fordulót kihagyó Lupa Lake BHC néhány játékosával (többek között Jordán Bencével és Tüske Bátorral) töltötték fel.

A keresztjátékok simák voltak, a negyeddöntőben viszont a két elődöntőbe jutó magyar csapat, a Squadra Buda és a Hír-Sat is 2-0-val jutott be. A BHC Zagreb a szerb BHC Student ellen, a francia BHC Tchatcheurs pedig a Beach Stars ellen győzött szétlövés után. Az elődöntőben a két magyar csapat és a két külföldi csapat is egymás ellen játszott. Végül a bronzmérkőzésen a Squadra Buda a Tchatcheurs-t, a döntőben pedig a két friss világbajnokkal és Világjátékok-győztessel érkező Zagreb a Hír-Satot győzte le szétlövést követően.

A torna legjobb játékosa John András, a Hír-Sat klasszisa lett, a legjobb kapus pedig a BHC Tchatcheurs francia kapusa, Lucas Pegurier lett.

 

 

Folytatás a bajnoki döntő hétvégével Vonyarcvashelyen augusztus 5-7. között. A döntő hétvégén mindkét nemnél a 12 legtöbb pontot gyűjtött csapat vehet részt. A hölgyeknél a Magyar Kupa dobogósai, az OVB Beach Girls. a Nyúlon Túl és a Szentendre mellett három kvalifikáció-győztes, a SZISE – Farkasvár – Lupa, az E.ON Ladybugs, valamint a Csepel BHT mellett a Strandépítők Girls, a Bajos Csajok, a New Wave I., a Venice Beach Girls, a Strandépítők Csibék BHC és a MANGO jutott a legjobb 12 közé.

A férfiaknál a hajdúnánási Magyar Kupa dobogósai, a Hír-Sat, a DINAMIT és a Beach Stars, két kvalifikáció-győztes (Squadra Buda, Lupa Lake BHC), valamint három további kvalifikáció-döntős (Salgótarjáni Strandépítők, Győri Strandkézilabda Klub, DMTK-ESNS) mellett a KVSE-Pureco, a Pénzügyőr Green Cobras, a STORM és a Toros Locos BHC szerepelhet a döntőben.

A kiemelt kép forrása: Szentendrei NKE Beach Handball Team, Facebook.

1222 megtekintés.

Megosztás
Exit mobile version