A Telekom Veszprém csapata a négygólos félidei hátrány ellenére három góllal, 34-31-re legyőzte a gall bajnokot.

Hosszú idő után rendezhetett nagyközönség előtt BL-meccset a Telekom Veszprém, ez érződött is a hangulaton: a hazai szurkolók kiéhezve várták a francia sztárcsapat elleni BL-nyitányt, és rendkívüli atmoszférát teremtettek.

A veszprémi keretben helyet kapott két fiatal, Lukács Péter és Zoran Ilic is, míg a vendégek teljes fegyverzettel, többek között a Karabatic-testvérekkel, Mikkel Hansennel és Remilivel érkeztek. A találkozó a támadó kézilabda kedvelőinek nyújtott inkább ínyencséget, az első rontott támadásra mintegy 6 percet kellett várni. Az első játékrész elején főleg Yahia és Luka Karabatic volt elemében, 4-4 gólt szereztek, a csapatok pedig fej-fej mellett haladtak. A félidő második felében azonban egy aggasztó veszprémi gólcsend következett: a hazai csapat 10 percig nem tudott betalálni, Ligetvári 20. percben született gólját csak Nenadic utolsó perces találata követte, amelyet ki is használtak a franciák, így a szünetre négygólos vendég előnnyel mehettek a felek (13-17).

A második félidőre más szellemben jöttek ki a bakonyiak, és 6 perc alatt három gólt is ledolgoztak a hátrányból (a 8 góllal záró Strlek góljával már csak egy volt a különbség, 18-19). Ezt követően azonban a franciák ismét kiépítették a 3-4 gólos előnyüket, és úgy tűnt, hogy nem engedik a kezükből a mérkőzést, azonban a veszprémiek ezt nem így gondolták: a végig remeklő, és 10 gólig jutó Yahia góljával az 50. percben meglett az előny is, 27-26-ra már a piros mezesek vezettek! Az utolsó tíz percben sikerült is ezt megtartani, végig 2-3 gól volt a fór, az egyetlen aggasztó momentum Corrales sérülése volt, de a helyére beálló Cupara remek védésekkel szállt be, és segített a győzelem bebiztosításában: a vége 34-31 a Veszprém javára!

 

Telekom Veszprém – PSG 34-31 (13-17)

Gólszerzők: Yahia 10, Strlek 8, Lékai 4, Marguc 3, Nenadic 3, Ligetvári 3, Nilsson 2, Mahé 1 ill. Hansen 7, L. Karabatic 5, Syprzak 4, Remili 3, N. Karabatic 2, Kounkoud 2, Kristopans 2, Prandi 2, Steins 2, Grebille 1, Keita 1

A B-csoport egyidőben rendezett további találkozóin a Dinamo Bukarest Xavi Pascual bemutatkozó mérkőzésén óriási meglepetésre magabiztosan, 32-29-re legyőzte a Kielcét, míg az ukrán bajnok Motor magabiztosan, 30-27-re győzött a Porto csapata ellen.

Fotó: handballveszprem.hu

Megosztás