A jelenlegi tervezet szerint a csarnokok befogadóképességének 25-30 százalékát vehetik igénybe a nézők.

Az IHF egészségügyi részlegének vezetője, Dr. Hazem Khamis a világbajnokság hivatalos oldalának nyilatkozva kitért arra, hogy milyen szabályozások szerint rendezhetik majd meg a januári világbajnokságot:

A fő célunk természetesen az, hogy minden résztvevő csapatot távol tartsunk az új típusú koronavírustól. Ennek érdekében a helyi szervekkel szoros együttműködésben fogjuk kidolgozni a megelőzési protokollt. Az összes résztvevőnek 48 óránál nem régebbi, negatív teszttel kell majd rendelkeznie az országba való belépéshez. A közlekedés során is elkülönített, a biztonsági előírásokat maximálisan betartó járművekkel fogjuk szállítani a csapatokat és a hozzájuk kapcsolódó személyzetet. Az úgynevezett buborék-teóriát fogjuk alkalmazni (például így zajlik jelenleg az amerikai keménypályás teniszszezon-a szerk.), azaz mindenkinek, aki érintkezik a játékosokkal, 72 óránként újabb és újabb tesztet kell elvégeznie (természetesen a csapattagokra is ez vonatkozik). A kézilabdázókat leszámítva mindenkinek maszkot kell majd viselnie a csarnokban. A hotelekben lesz egy elkülönített rész a csapatoknak, illetve természetesen az esetleges gyanús esetekre biztosítunk karanténzónát.

A másik fontos kérdés, hogy lehetnek-e majd jelen szurkolók az eseményen. Khamis erre is viszonylag egyértelmű választ adott:

A szurkolók közötti távolság két méterben lesz meghatározva, ez értendő közvetlen a nézőtérre, valamint a ki-és belépésre is. A beengedhető szurkolók pontos számát később, a vírushelyzet alakulásának függvényében fogjuk nyilvánosságra hozni, de a csarnokok 25-30 százalékos kihasználtsága tűnik reálisnak. A nézők maszkban tekinthetek meg majd a találkozókat, étel és ital pedig nem lesz kapható a csarnokokban.

Kép, forrás: Handball Planet

1533 megtekintés.

Megosztás