Fontos találkozót nyert a DVSC-Schäffler a Bajnokok Ligája A csoportjának 10. fordulójában.

Nem indult jól a meccs a Lokinak, miután Hámori első védekezésére kettőperces kiállítást kapott, Kácsor első két lövését pedig Attingrét fogta. A francia portás Vámos helyzetét is kivédte, majd a Buducnost hetesből is betalált, így 2:0-ra vezetett.

A helyzet nem lett jobb, míg a Debrecen lábonlövő-versenyt tartott Attingré asszisztálásával, addig a Buducnost a tőlük ismert lassú játékkal is eljutott három gólig.

Szilágyi Zoltán 10 percig tűrte a szenvedést, és időt kért, ahol elmagyarázta játékosainak, hova is kellene lőni. Szerencsére Kácsor feldolgozta az információt és a felsőbe bombázott, megszerezve a Debrecen első gólját. Ezzel át is szakadt egy mentális gát, a Loki 3 percen belül négyszer talált a montenegróiak kapujába, és 4:3-as vezetésénél már Bojana Popovic kért időt.

A meccs innen megint nem úgy alakult, ahogy reméltük, mivel a Debrecen nem tudott érdemi előnyt kialakítani. Kácsor sok gólt szerzett, és a Debrecen kevés gólt kapott, ám ezzel nagyjából el is fogytak a pozitívumok magyar szempontból. A félidőben 11:11-es döntetlen állt az eredményjelzőn. Sejthető volt, hogy a hajdúságiak mélyebb keretük révén a második félidőben bedarálhatják ellenfelüket.

A második játékrész azonban embertpróbáló jelenetekkel induilt, a Buducnost támadás címszó alatt ölte az időt, de sajnos a Cívis város képviselői sem voltak sokkal jobbak. Az eredmény azonban kedvezően alakult, már két góllal is vezetett a DVSC-Schäffler, ami a meccs lefolyását látva pozitívum volt.

A Loki a második félidőben folyamatosan, apránként növelte az előnyét, az utolsó 10 percre már négy találatos előnyben volt. Folyamatosabbak voltak a Loki támadásai, védekezésben pedig könnyedén kontrollálták a Buducnost labdajáratását. Kácsor játéka kifejezetten pozitív benyomást keltett, a Buducnost csapatából csak Niakhaté és Pavicevic tudtak a mezőnyben értékelhető játékot nyújtani.

Tovább nyílt az olló, továbbra is lassan, a meccs vége már inkább volt formalitás, mint valós csata. A Debrecen nem túl magas színvonalú meccsen hozta a kötelezőt egy reménytelen Buducnost ellen.

Győzelmével az alföldi gárda majdnem biztosan bejutott a BL egyenes kieséses szakaszába, hiszen a Savehof és a Buducnost további pontszerzése nem valószínű az eddig látottak alapján.

Küzdött és nyert a Debrecen Montenegróban – forrás: nso.hu

Végeredmény: Buducnost – DVSC Schäffler 21:27

 

1596 megtekintés.

Megosztás