Véget értek a selejtezők, nagy meglepetés nem született.

Ahogy pénteken is említettük, a svédek azért nem lehettek igazán szomorúak a magyarok elleni vereség után, mert a szűk különbség miatt biztossá vált, hogy a hármas körbeverésből nem jöhetnek ki rosszul, így Tomas Axnérék olimpiai részvétele csak azon múlott, hogy megverik-e vasárnap délután Nagy-Britanniát. Valószínűleg senkit nem lep meg, hogy ez nem okozott nekik különösebb gondot, az északi csapat 52-8-ra nyert és ott lehet Párizsban. Ugyanaebben a csoportban a mieink magabiztosan győzték le Japánt, így csoportelsőként lesznek ott az olimpián.

A kettes csoportban Argentína és Csehország küzdött egymással egy tét nélküli mérkőzsen. Ez az alapállás egy sokgólos, kevéssé a védekezésekről szóló meccset hozott, amit végül 41-33-ra nyert meg az európai együttes. Markéta Jerabkova egészen elképesztő teljesítményt nyújtott, 14 góllal vette ki a részét a cseh sikerből. A négyes másik találkozója más módon lett tét nélküli, hiszen mindkét együttes megváltotta a jegyét az ötkarikás játékokra. Ennek megfelelően egy szoros meccs kerekedett ebből, amit a spanyolok kezdtek jobban, de Per Johansson együttese szépen visszadolgozta magát a találkozóba. A második félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, végül 27-26-ra Hollandia nyert.

A hármas csoportban a már biztos olimpiai résztvevő németek 37-20-ra ütötték ki Paraguayt, Szlovénia és Montenegró pedig ki-ki meccset játszott Párizsért, amelyből végül előbbi csapat jött ki jobban, 30-26-ra nyertek. Szlovén oldalon Stanko és Gros is remekül játszott. A meccset követően a montenegrói szövetségi kapitány, Bojana Popovics benyújtotta a lemondását.

Képek: EHF, IHF

7428 megtekintés.

Megosztás