Svédország és Dánia is két-két ponttal folytathatja menetelését a középdöntőben, Norvégia viszont nem visz pontot magával.

D csoport

Az Európa-bajnokság közönségkedvenc csapatának a bravúros norvégok elleni pontszerzésnek köszönhetően még volt esélye a továbbjutásra, ellenben a lengyelekkel. Kiegyenlített összecsapást láthatott a berlini Mercedes-Benz Aréna több mint tizenháromezer nézője. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, mindkét együttes tudott vezetni, de elszakadni nem tudtak egymástól, egészen a hajráig. Az utolsó négy percben a feröeri válogatott már nem tudott gólt szerezni, a lengyelek viszont háromszor is betaláltak, így a végére alakult ki a legnagyobb különbség a lengyel együttes javára, feröer emelt fővel búcsúzott.

Lengyelország – Feröer-szigetek 32-28

Ld: Sicko (10), Syprzak (9) ill. av Tegium (10) Skipagotu (9)

Izgalmakban bővelkedő mérkőzésen a norvégok a feröeri pontvesztés után vereséggel zárták a csoportküzdelmeket, így pont nélkül kezdik meg a középdöntőt. A szlovén-válogatott végig tapadt esélyesebb ellenfelére, két gólnál nagyobb hátrányba nem kerültek, aminek köszönhetően meg volt az esélyük a győzelemre. A hajrában Urban Lesjak önkívületi állapotban védett, a norvégok az utolsó öt percben már nem tudtak gólt szerezni, Aleks Vlah utolsó percben szerzett góljával Szlovénia örülhetett.

Norvégia – Szlovénia 27-28

Ld: Sagosen (6) ill. Vlah (7)

E csoport

Gólszegény mérkőzést hozott a csoport két pontnélküli együtteseinek találkozója. A bosnyákok remekül kezdték a mérkőzést, tizenhétperc után már 8-2-re vezettek, de ezt követően megállt a tudományuk, a félidő végéig már csak egy gólt szereztek, a grúzok pedig egyenlítettek. A szünetben rendezték soraikat Terzicék, ismét előnybe kerültek, de a torna újonc grúzok nem adták fel, megint fordítottak ezúttal háromgólos hátrányból. A hajrában már náluk volt az előny, három góllal nyertek és történelmet írtak.

Bosznia-Hercegovina – Grúzia 19-22

Ld: Panic (7) ill. Tskhovrebadze (7)

Mannheimben is izgalmasan alakult a csoportelsőségről döntő találkozó, itt is hasonlóan szoros küzdelem zajlott, mint Berlinben. A címvédő az első húsz percben futott az eredmény után, Steins vezérletével a hollandok remekeltek. Döntetlen állásról indult a második felvonás, amit jól kezdtek a svédek és megléptek hárommal. A hollandok nem adták fel, a végjátékhoz érkezve fordítottak, de a svédek bírták jobban az utolsó két percet, és végül egy góllal jobbnak bizonyultak.

Svédország – Hollandia 29-28

Ld: Wanne (5) Claar (5) ill. Steins (6)

F csoport

Münchenben is két már kiesett együttes találkozott, a cseh-válogatott a kora esti mérkőzések legsimább győzelmét aratta. A görögök csúnyán elrontották az első félidő hajráját, így már harmincperc játék után hétgólos hátrányban találták magukat. A sima cseh győzelemben főszerepet vállalt a THW Kiel kapusa Tomas Mrvka aki tizennyolc védést mutatott be, így 54%-os hatékonyságának köszönhetően meg is választották a mérkőzés legjobbjának.

Csehország – Görögország 29-20

Ld: Sterba (7) ill. Kederis (5)

Dánia könnyedén nyerte csoportját kereken 100 gólt szerezve. Portugália még az első félidőben tartotta magát, köszönhetően Martim Costa gólerősségének. A folytatásban már nem volt kérdés, a dánok folyamatosan növelték előnyüket, Gidsel parádézott, ezzel újabb fölényes sikert aratott Nikolaj Jacobsen együttese.

Dánia – Portugália 37-27

Ld: Gidsel (11) ill. M. Costa (9)

fotó: EHF

9860 megtekintés.

Megosztás