Site icon Handballexpert

Szlovénia, Oroszország és Portugália sem jutott negyeddöntőbe – 12. nap összefoglaló

A franciák és a svédek a várakozásoknak megfelelően megnyerték a középdöntő csoportjukat, mellettük Norvégia és Egyiptom örülhet a nyolc közé jutásnak. Itt megszületett az első biztos párosítás is: Dánia-Egyiptom találkozót már biztosan láthatunk szerdán.

 

Mai eredmények:

Marokkó – Chile 17-28 (12-14)

Fehéroroszország – Észak-Macedónia 30-26 (14-14)

Algéria – Svájc 24-27 (13-15)

Dél-Korea – Ausztria 29-36 (14-18)

Izland – Norvégia 33-35 (18-18)

Szlovénia – Egyiptom 25-25 (12-8)

Orosz csapat – Svédország 20-34 (8-17)

Portugália – Franciaország 23-32 (12-16)

 

Elnök-kupa (2. csoport)

Jöttek a papírformák. Ausztriának már nem volt tét, de Frimmelék magabiztosan behúzták a kötelezőt, és készülhetnek a döntőre. Az ellenfél kiléte holnap dől el, valószínűleg Tunézia lesz az, de Angolának még lehet ehhez egy-két szava. A másik meccsen Marokkó nem tudott meglepetést okozni, a 27. helyért így Chile játszhat.

 

III. csoport (középdöntő)

A nyitómeccsen Svájc bebiztosította a negyedik helyét a csoportban, Algéria nem tudott érdemben ellenállni, Schmidék magabiztosan nyertek, a Löwen irányítója 9 gólt vállalt. Koraeste a norvégok bizonyítani akartak, és a meccs nagy részén vezettek is, bár a félidőben döntetlen volt az állás. Nagy meglepetés nem történt, a legeredményesebb játékosok ismét az eddig is jól teljesítő Sagosen (8) és Elisson (6) voltak. Igazi tétje azonban az esti portugál-franciának volt, ahol megvolt az esély a norvégok kigolyózására, ehhez portugál győzelem kellett. Volna. Mahéék azonban nem így gondolták, és az elejétől a végéig komolyan vették a találkozót, esélyt sem adtak az ellenfélnek, ezzel eldőlt, hogy a magyar csapat ellenfele holnapi pontszerzés esetén Norvégia, holnapi vereség esetén Franciaország lesz, míg a portugáloknak be kell érni a csoport harmadik helyével, ezzel számukra le is zárult a torna.

 

IV. csoport (középdöntő)

Itt egy viszonylag tétnélküli fehérorosz – észak-macedónnal kezdtük a napot, amelyet döntetlen félidő után magabiztosan húztak be Vailupau-ék. A két másik meccs tétje azonban már egészen komoly volt: a győztesek számára biztos negyeddöntős hely. 18 órakor számítottunk szorosabb találkozóra, ami be is igazolódott. A szlovének kezdtek jobban, uralták az első játékrészt, néggyel vezettek a szünetben, úgy tűnt hogy a házigazda elizgulja a hazai világverseny nagy esélyét, azonban a szünet után Parrondo mintha egy másik csapatot küldött volna fel. Pár perc alatt kiegyenlítettek, sőt a vezetést is átvették az egyiptomiak, ezután pedig nem is engedték ki a kezük közül a meccset. Mivel a döntetlen nekik kedvezett, a szlovéneknek nem volt elég utolérni Yahia-ékat. Ferlin a kapuban hihetetlen bravúrokat mutatott be, ez azonban nem volt elég, mert elöl meglehetősen indiszponált, sok hibával tarkított teljesítményt nyújtott a Vranjes-alakulat, így az utolsó percekre háromgólos hátrányban fordultak, amit már nem volt idejük megfordítani, csak kiegyenlíteni – ez azonban nem volt elég nekik semmire, a nyolc közé jutottak Parrondo fiai, ahol Dániával játszhatnak!

A másik meccsen a svédek nem sokat teketóriáztak, kb. 10 perc alatt eldöndötték a fontos kérdéseket. A félidőben már kilenccel vezettek az oroszok ellen, innentől pedig a második félidő inkább csak formalitás volt. Az északiak ezzel meg is nyerték a IV. csoprotot, és várhatják, hogy az argentínok a tegnapi bravúr után ki is ejtik-e a horvátokat Katar legyőzésével, vagy a jelen állás szerint kapitány nélküli horvátok nagy nehezen továbbküzdik-e magukat.

 

Kép: https://www.handballegypt2021.com/

 

Megosztás
Exit mobile version