A magyar válogatott Montenegró ellen lépett pályára a csoportkör utolsó fordulójában. A meccskeretbe Albek Anna és Bukovszky Anna nem került be.

Az előző mérkőzést sérülés miatt kihagyó Márton Gréta és Győri-Lukács Viktória meggyógyult, utóbbi lőtte a magyar válogatott első gólját a találkozón. A 12. percben Vámos Petra egyenlített, majd Bíró Blanka védte Deszpotovics lövését. Golovin a 15. percben kért időt, majd a magyar csapat sorozatban két gólt lőtt (5-4). Klujber kiállítása után Vámos lőtt gólt. Bordás Réka helyett Pásztor Noémi érkezett, akit  azonnal kiállították. A 20. perc után a belső poszton már a cserék játszottak: Simon, Papp, Tóvizi és Debreczeni-Klivinyi révén. Utóbbi emberelőnyt harcolt ki, ráadásul Ivanovic már másodszor kapott kétperces büntetést. Az emberelőnyt azonnal kihasználta a magyar válogatott, Papp Nikoletta talált be. A montenegrói időkérés után két hatalmas bravúrt mutatott be Böde-Bíró Blanka. Az utolsó percben Klujber Katrin lőtte be a magyar válogatott első hétméteresét, így a félidőben 10-7 állt az eredményjelzőn.

Az első félidőben nagy volt a küzdelem, illetve mindkét csapat sokat hibázott. Mindenképp érdemes kiemelni Böde-Bíró Blankát, aki 7 védést mutatott be (50%-os teljesítmény). Támadásban a szélsőknek voltak helyzeteik, Lukács 2, Schatzl 1 gólt lőtt. Érdemes még kiemelni, hogy Simon Petra beállása lendületet hozott a támadásban, illetve Papp Nikoletta is lőtt két gólt lőtt.

 

Az első félidőt jól záró „második” sor helyett a kezdősor jött vissza a második játékrész elején. A félidő első magyar gólját Kuczora Csenge lőtte, majd öt perc alatt Batinovic öt védést mutatott be. Pletikosic góljával egyenlített Montenegró (11-11). Vámos Petra törte meg a magyar csapat 11 percig tartó gólcsendjét (12-14). Papp Niki harmadik góljával újra két gólra zárkózott a magyar válogatott (14-16). Ezután se támadásban, se védekezésben nem jött össze semmi se. Az első félidőben remekül védő Bíró három védést mutatott be a második félidőben, Montenegró 17 gólt lőtt a második játékrészben. Végeredmény: Montenegró-Magyarország 24-18

Batinovic lett a meccs embere, aki 11 védést mutatott be a második félidőben, összeségében 48%-kal védett.

Sajnos ezzel a vereséggel nagyon nehéz helyzetbe került a magyar válogatott. A „B” csoport második helyén végző magyar válogatott, 2 pontot visz tovább a középdöntőbe. December hetedikén (csütörtökön) az „A” csoport harmadik helyén végző csapat lesz az ellenfél. Az A csoport utolsó fordulóját holnap rendezik meg.

Forrás: Magyar kézilabda-válogatott Facebook oldala

Megosztás