Érdekes meccseket hozott a kölni nyitónap. 

Magdeburg-Aalborg 26-28 (11-11)

A mérkőzést megelőzően a Magdeburg tűnt némileg esélyesebbnek, ugyanakkor az Aalborg a Veszprém ellen bizonyította, hogy képes megfelelő taktikai felkészüléssel meglepni esélyesebb együtteseket is. Az már az első percekben kiderült, hogy ez nem lesz egy egyszerű találkozó, hiszen rögtön nagyon meg kellett küzdenie a gólokért mindkét csapatnak. Felváltva estek a találatok, és ez később jellemző volt a találkozóra.

Szoros, magas színvonalú csatát láttunk, ahol az Aalborg képes volt meglepni az ellenfelet egy elképesztően hatékony védekezéssel.  Elöl pedig azok a játékosok teljesítettek kifejezzen jól, akik ebben a szezonban egyértelműen vezéregyéniséggé léptek elő: Hoxer nyolc, Arnoldsen pedig öt találatig jutott, a dánok a második félidőben képesek voltak túllendülni a holtponton is. Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a második félidő második felében viszont azt érezhettük, némileg az Aalborg került lélektani előnybe, és ezt tudták is tartani. Stefan Madsen csapata példás teljesítménnyel jutott a döntőbe.

Barcelona-Kiel 30-18 (15-9)

A második elődöntő olyan élményt adott a kölni nézőseregnek, amire nem igazán számíthattak: a Barcelona valósággal kiütötte a Kielt, s úgy, hogy tulajdonképpen nem is lehetett kérdés egy pillanatra sem, hogy melyik csapat a jobb. A Kiel szezonjáról sokat beszéltünk, de ez a fajta leolvadás még ennek tudatában is meglepő volt.

Jobban kezdett a Barcelona, 3:0 is állt az eredményjelzőn, utána azonban vissza tudott zárkózni a Kiel, ám kiderült, hogy ez a periódus inkább a kivételt jelentette, mintsem a szabályt.  Megint el tudott nyúlni a katalán együttes, ezt követően pedig már csak fellángolásai voltak a németeknek. Nincs mit szépíteni, ezen az estén nem volt egy súlycsoportban a két csapat, ennek fő oka pedig Emil Nielsen volt, aki szenzációsan védett az egész mérkőzésen. Nehéz elképzelni, hogy innen hogy lehet visszajönni a bronzmeccsre kieli részről.

Kiemelt kép: Aalborg 

Megosztás