Site icon Handballexpert

Szoros meccsen maradt alul a DVSC

Szombaton, a magyar meccsekhez viszonyítva szokatlan időben, 11:00-kor kezdődött a DVSC Európa-Liga mérkőzése. A találkozót a Mustafa Kemal Atatürk Sportcsarnokban rendezték, ami a magyar csapatnak jó előjel volt, hiszem még sose kapott ki ebben a csarnokban a Loki.

Az első félidő magyar vezetéssel indult, amikor már az első támadásból sikerült gólt szerezni. Felváltva este a glok, egészen 3:3-ig, amikor is először Hornyák Dóra, majd a nyolcadik percben Vantara-Kelemen Éva gyönyörű cunder góljával tudtunk ellépni két gólra.

Pech, hogy a tizedik percre egyenlítettek a törökök. Nagyon szoros volt végig az első játékrész, 15. percben 8:8 állt az eredményjelző táblán. Az első időkérés a 19. percben jött, török részről, ami meg is hozta a hatását, a következő támadásban átvették a hazaiak a vezetést, és onnantól a félidő lefújásáig, rohatunk az eredmény után. Sokszot volt egál, de a vezetést nem tudtuk átvenni.
Az első félidő végül 15:14-es hazai előnnyel zárult.
A második félidőben egyből sikerült egyenlítenünk, és a következő 5 percben ingadozott a döntetlen és az egy gólos hátrány között az állás. A 36. percben még jött egy gyors lerohanásból szerzett gól, de utána komolyabb lépéshátrányba kerültünk: A török átlövések simán utat találtak a magyar kapuba, sajnos a debreceni kapusok nagyon rossz napot fogtak ki, gyakorlatilag a 0-hoz közeli védéshatékonysággal játszottak az egész meccsen. Amikor volt egy-egy védésük, az is rendszerint a hazaiakhoz pattant.
A 13. percben 3 góllal is meg tudott lépni a Kastamonu, 23:20-nál azt lehetett érezni, itt már nagy baj van.

Szerencsére vissza tudott jönni a csapat, méghozzá villámgyorsan: 1 perc alatt két gyors góllal ismét csak a szokásos egy volt közte.
Negyed órával a vége előtt tudtunk egyenlíteni, innentől lépés előnybe kerülhetett volna a csapat, de mindig ha a vezetésért támadtunk, valahol hiba csúszott a gépezetbe.

A 22.percben sikerült átvenni a vezetést Kovács Anna test melletti kövése után, itt felpörgött a csapat. Három perccel később azonban megszórtak minket, és nem a törökök. A két játékvezető 1 perc alatt kettő 2-percet is adott a DVSC-nek plusz egy 7 m-est, amit Csapó Kyra védeni tudott.
Az 55. percben megint villant egyet Vantara-Kelemen Éva, egy újabb cunder góllal, és bíztató volt a játék képe.

Ismét felváltva estek a gólok, a meccs legvégéig, az utolsó 15 másodpercre egy gólos török vezetésnél és magyar időkérés után fordultunk, támadtunk a hosszabításért.
Egy alaposan megjáratott labda után, jobb szélre került a játékszer, amit Arany Rebeka próbált nagy szögből bevinni, de egy jól látható belül védekezés megzavarta, így rosszul sikerült a lövés, amit védeni tudott a török hálóőr.

Ezzel le is telt a hatvan perc, a DVSC 31:30-as vereséget szenvedett Törökországban, így kiesett az idei Európa-Ligából!

Kép forrás: dvsckezilabda.hu

Megosztás
Exit mobile version