A Bajnokok Ligája kilencedik fordulójában másodszor is összecsapott a Veszprém a Barcával. A 36-41-es barcelonai mérkőzést követően ezúttal a Veszprém Arénában, a Hét Mérkőzését játszhatja a két gigász. A meccs előtt mindkét csapat 14-14 ponttal állt a B csoportban, így tulajdonképpen ez az összecsapás arról dönthet, hogy melyikük végez a csoportkör végén a nyolcas élén.

A mérkőzés elejét mindkét csapat hatalmas intenzitással kezdte, 6-6-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A két kezdő kapus, Rodrigo Corrales és Emil Nielsen is jól kezdte a mérkőzést, utóbbi Bjárki Már Elisson két ziccerét is kivédte. Ennek is köszönhetően magához ragadta a vezetést a vendég együttes. Melvyn Richardson három rontott lövése után azonban fordítani tudott a Veszprém, és – a félidőben az első alkalommal – át is vette a vezetést. Ezt követően azonban ismét a Barca percei következtek. Támadásban rendre meg tudták játszani beálló pozícióban Luis Fradét, védekezésben pedig rendkívül jó ütemben tudták megakasztani a veszprémi támadásokat.

A második félidő elején a Veszprém szorított a védekezésén, amivel gyorsan le is tudta dolgozni a félidei kétgólos hátrányát. A 38. perctől kezdve azonban érkezett egy majd’ négyperces gólcsend, egyik csapatnak sem sikerült mattolnia a másik védelmét. Végül a Barcának sikerült megtörnie a jeget, de a hazaiakat nem. 22-22-t követően szinte felváltva szerezték a csapatok a gólokat. Többnyire azonban a Veszprémnek kellett az eredmény után mennie. A meccs végé többször is lehetősége volt bakonyiaknak, hogy a maguk javára fordítsák a mérkőzést, Remili kétszer is kulcspillanatban hibázott, és Mahé félfaltos ziccerét is megfogta Gonzalo Perez de Vargas (aki egyébként megkapta a mérkőzés legjobbjának járó díjat is).

Bár a Barca támadhatott a kétgólos vezetésért is egy perccel a vége előtt, a támadás eladott labdával zárult, amiből Mahé szerzett lerohanásgólt, így 30:30 állt az eredményjelzőn, amikor megszólalt az időkérő duda. Ortega időkérését követően Dika Mem vállalta magára a befejező szerepet, gól is lett a vége, tíz másodperccel a vége előtt. Ilic azonnal időt kért, a támadás végén pedig Kosorotovra játszották ki a „figurát”, azonban leblokkolták, így a Barca 31:30-ra megnyerte a mérkőzést.

A hazai oldalon Nedim Remili a végjátékban elkövetett hibái ellenére hat gólig jutott, mögötte Fabregas ötöt, Kosorotov pedig négyet lőtt, a kapuban pedig 13 védéssel zárt Rodrigo Corrales. A vendégeknél Aleix Gomez nyolc, Frade és Richardson öt-öt gólt szerzett, míg Perez de Vargas, válogatottbeli kollégájához hasonlóan, 13 védéssel zárt.

Ezzel a Veszprém második vereségét szenvedte el a Bajnokok Ligájában, a Barca pedig visszavette a vezetést a B csoportban. Szombaton a városi rangadón a Fejér-BÁL Veszprémet fogadják az Arénában az Építők, az idei utolsó Bajnokok Ligája fordulóban, jövő héten csütörtökön pedig a Wisla Plock vendége lesz Momir Ilic csapata, ahol szépen zárhatja a 2023-as BL-évet.

Kiemelt kép forrása: EHF Champions League / X

Megosztás