A Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának első mérkőzésen a friss Magyar Kupa győztes FTC-Rail Cargo Hungária csapata teltház előtt látta vendégül a francia Brest együttesét. Az előző kírás ezüstérmese, csak tizenkét mezőnyjátékosát tudta nevezni a mérkőzésre. A már ismert hiányzókon kívül nem volt ott a keretben Kukely Anna és a Mosonmagyaróvár ellen orrtörést szenvedett Tomori Zsuszanna. Pablo Morel együttesében pedig újra ott volt BL mérkőzésen a keretben, a sérüléséből visszatérő válogatott kapus Cléopatre Darleux.

A Fradi már az első támadásnál büntetőhöz jutott, amit Andrea Lekics értékesített is. Gólt – gól követett majd Maslova két góljával a nyolcadik percre már a vendégek vezettek kettővel (2-4). Remekül kezdett a két hálóőr is: Janurik és Foggea is több védést jegyezhetett. A következő néhány perces időszakban mindkét csapat több hibát is vétett támadásban, védekezésben és mindkét kapuban továbbra is jó teljesítményt nyújtottak a csapatok. A tizenhetedig percben, főleg Maslova góljainak köszönhetően tartotta a két gólos előnyét a francia csapat (6-8). Folytatódott a „one man show” Maslova részéről, a huszadik percben már az ötödik gólját jegyezte a jövőre budapestre igazoló kiváló orosz balkezes. Nem tudott a két gólról közelebb férkőzni az FTC, Allan Heine a huszonharmadik percben magához is rendelte csapatát. Az időkérés után, szinte rögtön emberelőnybe kerültek Lekicsék, egy szemfüles üres-kapus gól és betörés után már a Fradinál volt az előny (13-12). Megnyomta a játékrész hajráját a hazai csapat, két gólos vezetésnél így Pablo Morelnek is akadt mondanivalója másfél perccel a sípszó előtt. Ennek eredményeképpen egy gólra tudott zárkózni a Brest, az ellentámadásból viszont már nem született gól. Egy gólos zöld-fehér előnnyel vonulhattak öltözőbe a csapatok.

Félidőben: 15-14

A második játékrészben mindkét kapuban csere történt, Filter és Bíró Blanka is érkezett. A Brest begyújtotta a rakétákat és négy góllal kezdett, amire csak Klujber Katrin tudott góllal válaszolni (16-18). Maslova újabb találata után, a kapuban Filter már a harmadik védését mutatta be. Rendezte sorait az FTC és a negyvenedik percre, Klujber találatával újra egy gólra faragta a hátrányt (19-20). Az időközben kapuba visszatérő Janurik Kinga védései után Lekics góljaival tartotta magát a Fradi, majd Klujber gólja már újra egált jelentett (23-23). Jöhetett az újabb bresti időkérés. Gyors gól, majd Katharina Filter védés után az újabb vendég találattal ismét kettőre nőtt a Ferencváros hátránya (23-25), itt is jöhetett a második időkérés. Gólváltás után, az ismét emberhátrányod gólt szerzett a vendég csapat, amire Malestein szinte azonnal góllal válaszolt, így 25-26-os állásnál fordultak a csapatok az utolsó tíz percre. Simon Petra egyenlítő gólja után a kapuban ismét egy Janurik védés következett, majd Barbosa ismét a vendégeket juttatta vezetéshez (27-28). A fáradni látszó Ferencváros két gólos hátrányban, talán az utolsó esélyét kapta meg emberelőny formájában, Dembelé harmadik kiállítása után. Malestein góljával ismét egyre zárkóztak a fővárosiak, ám a passzívig kijátszott támadás után Dragana Cvijic is a kiállítás sorsára jutott. Ötven másodperccel a vége előtt Pablo Morel kikérte harmadik idejét is, a támadásból viszont Jenny Carlson főlé lőtt. Jöhetett Heine utolsó időkérése huszonnégy másodperccel a vége előtt. Az utolsó támadásból Simon eladta a labdát, Toublanc pedig lerohanásból az üres kapuba lőtt.

A végig kiélezett mérkőzésen a Brest nyerte az idegek csatáját.

Végeredmény: 28-30

A legjobb gólszerzők: Lekics 9, Malestein 5, illetve Maslova 9, Carlson pedig 5 gólt szerzett.

Pablo Morel : “Nagyon szoros mérkőzést játszottunk, de ez még nem jelent továbbjutást. 2×60 percig tart a párharc, az egyik fele megvan. Most dolgozunk tovább és felkészülünk a következő mérkőzésre.”

Allan Heine : “Ez egy nagyon kemény és szoros mérkőzés volt, ha csak egy picit több szerencsénk lett volna vagy picit jobbak vagyunk máshogy is alakulhatott volna. Ez tartja bennem a reményt, hogy ha Brestben jobb teljesítményt nyújtunk ott talán győzni tudunk majd…”

A találkozó visszavágóját március 24-én rendezik Brestben.

Megosztás