A Szegednél két új igazolás Carlos Molina és Szymon Dzialakiewicz maradt ki a keretből. A PSG jobbátlövői Máthé Dominik, illetve Kent Robin Tönnesen, aki a nyáron távozott a Szeged csapatától.

A Szeged kezdte a találkozót, az első lövés Bodóé volt, de csak az oldalhálót találta el. Az első három párizsi gólt Tönnesen lőtte, a negyediknél pedig gólpasszt adott Karabaticnak, aki kiállítást is kiharcolt. Az expárizsi Luka Stepancic szerezte a szegediek első gólját, majd Bodó talált be. Bombac két gólja után 4-4 állt az eredményjelzőn. A hazaiak néhány támadásig próbálkoztak a hét a hattal, de ez sajnos nem volt elég sikeres. A Szeged első időkérése a 16. percben volt meg (6-9). Az első félidőben az összes hétméteres góllal végződött, ebből hármat Syprzak, hármat Sostaric értékesített.

Mikler az első húsz percben három alkalommal védett, majd jött helyette Imsgaard. A szegedi gól után az ellenfél edzője négy másodperccel a félidő vége előtt kért időt, de szerencsére nem lőttek ezután gólt. Három gólos hátránnyal vonult öltözőbe a Szeged (13-16).

A második félidőben Máthé kezdett jobbátlövőben a PSG-nél, aki a második félidőben négy gólt szerzett. A meglepő párizsi időkérés után Imsgaard mutatott be bravúrt, de Gaber lövése kimaradt, majd Imsgaard újabb két bravúrja után egyre jött fel a hazai csapat. Ezután jött néhány hiba és Dominik vezérletével megnőtt a különbség. Mikler visszajött az utolsó negyed órára, amit kettős emberhátránnyal kezdett a szegedi együttes. Sostaric a hétből hat, Syprzak hatból öt büntetőt értékesített összesen.

Mikler öt védéssel zárta a mérkőzést.

A PSG játékosai a hajrában néhányszor hibáztak, de sajnos elég nagy volt az előnyük ahhoz, hogy meg tudják szerezni a két pontot (29-31).

Reméljük a további mérkőzéseken kevesebb lesz a hiba támadásban, illetve több szerencséje lesz Kárpáti Krisztián csapatának.

Szezonbeharangozó podcast: https://youtu.be/9llfuBYhTyQ?si=uIaS8AMSVRMKWnCE

Képek forrása: Pick Szeged Handball Team Facebook oldala

Megosztás