Site icon Handballexpert

Sztárigazolások Veszprémben

A Veszprém Handball Team vezérigazgatója, Csík Zoltán köszönetet mondott a stábtagonak, és a klub tagjainak a csütörtöki sajtótájékoztatón. 

Hozzátette, hogy nem elégedett az év végi eredményekkel, ugyanakkor megemlítette, hogy a fiatalítás és az edzőváltás okán az elvárások nem voltak magasak.

„Sajnos a magyar bajnoki címet nem sikerült elhódítania a csapatnak, azonban a FINAL4-ba jutás nem volt reális cél, és nem volt elvárás.”

A vezetőedző, Momir Ilic üzenetére így reagált: a család és a csapategység kialakítása a legfontosabb. Ez maradéktalanul sikerült. A magyar kupa megnyerése egy folyamat végeredménye, amelyet az év elején megkezdtek. Kitért még a fiatalok játékperceire, mellyel szintén elégedett volt a klub vezérigazgatója. Ezen felül pedig felsorolta az utánpótlás kiemelkedőbb eredményeit.

Ahogy azt már korábban bejelentették, a Telekom továbbra is névadó szponzora lesz a klubnak. Stabil pénzügyi háttér a továbbiakban is rendelkezésre áll. A szurkolók támogatása is újra régi fényében tündököl.”

Az idei célok nem teljesültek maradéktalanul, azonban a megkezdett út helyes, és reméli, hogy ezen járva haladnak tovább.

Nagy László sportigazgató szakmailag így értékelte az évet.

Elmondta, hogy tisztában voltak, hogy az átalakításnak következménye a hullámzó teljesítmény. Ezek láthatóak voltak az őszi szezonban, amikor is voltak kimagasló eredmények (Barcelona, PSG, Porto), de voltak nem várt vereségek is (Bukarest, Motor).

„Egy karnyújtásnyira volt a bajnoki cím, ami sajnos nem sikerült, és ez rá is nyomta a bélyegét a FINAL4 előtti hangulatra. A FINAL4-ban elért 4. hely tekintetében pedig elmondta, hogy mindkét mérkőzés nagyobbik részében dominált a csapat, ám sajnos ez nem volt elég a végső győzelemhez.”

Momir Ilic vezetőedző megköszönte a vezetőségnek a lehetőséget, hogy edzőként egy ilyen patinás klub első számú csapatát irányíthatják. Megígérte, hogy a legfőbb cél a csapategység újjáépítése, és az, hogy a játékosok egymásért küzdve érjenek el minél jobb eredményeket.

A fiatalokat ő is kiemelte, és örül, hogy meglehetősen sok játékpercet tudott adni nekik.

Dr. Csík Zoltán fontos bejelentéseket is tett.

„Cél a következő szezonra a magyar bajnoki cím visszaszerzése. Ha a Veszprém megkapja a szabadkártyát a Bajnokok Ligájában, akkor a FINAL4 célként lesz kitűzve.”

„Elvárás az edzőpárossal szemben a fiatal magyar játékosok rendszerbe építése. Az új igazilások kissé megtörik az egységet, hiszen a jelenlegi játékosok több éve játszanak együtt, azonban néhányan elhagyják a klubot, akiket a most bejelentendő új játékosokkal pótol a klub.”

A Magyar Kupát és a magyar bajnokságot is szeretnénk megnyerni, illetve a Final 4 célként lesz kitűzve.

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy  a 2023-24-es szezontól az alábbi játékosok érkeznek a bakonyi csapathoz.

Hugo Descat: A 29 éves francia válogatott balszélső, jelenleg a Montpellier játékosa. 2 éves szerződést kötött vele a klub.

Lukas Sandell: A 25 éves svéd jobbátlövő, a 2022-es részben magyarországi Európa-bajnokság aranyérmes játékosa szintén csatlakozik a bakonyi kerethez. Nagy előnye, hogy mind támadásban, mind védekezésben bevethető, és skandináv természete miatt nagyon dolgos, szorgalmas a pályán és azon kívül is. Descat-hoz hasonlóan 2 éves szerződést írt alá a klubbal.

Agustin Cassado:  Jelenleg a Lovrogno játékosa jelenleg a 26 éves spanyol irányító-átlövő. Nagyon intelligens játékos, aki kiválóan lát a pályán, de betörésből is gyakran eredményes.

Ludovic Fabregas: A 25 éves francia olimpiai bajnok, 3x-os BL győztes beálló. Komplett játékosról van szó, aki fiatal kora ellenére rengeteg tapasztalattal rendelkezik. 2+1 éves szerződésk köt a magyar rekordbajnokkal.

 

Borítókép: Pál Tamás/Handballexpert

Megosztás
Exit mobile version