Vannak hírek a nagyvilágban, amelyről úgy gondoljuk, hogy nem mindenhol fordulhat elő. Egy csapattól most elvették a saját csarnokát, hogy más célokra használják fel azt. Egyenesen Németországban, egy Bundesliga-csapattal esett meg ez.

Az Eulen Ludwigshafen a férfi Bundesliga csapata. Decembertől csarnok nélkül lesznek, ugyanis a város úgy döntött, hogy a Friedrich Ebert Hallét oltási központtá alakítják át. Lisa Hessler, az egyesület ügyvezetője „teljesen szürreálisnak és irreálisnak” nevezte a helyzetet. A csapat egyik napról a másikra, hirtelen lett „hajléktalan”. A város telefonon értesítette az egyesületet a döntésről… „A valósággal szembe kell néznünk” – teszi hozzá.

„Nagyon világosan szeretném hangsúlyozni, hogy véleményem szerint az egészség a legnagyobb értékünk, és hogy klubként külön társadalmi felelősséggel tartozunk ezért.”

Több Bundesliga-csapat jelezte, hogy szívesen segítenek, akár úgy is, hogy a Ludwigshafen az ő csarnokukban játssza le a mérkőzéseit.

Hogy kicsit el tudjuk képzelni. Egyszer csak jön egy hívás Veszprémből, Győrből, Budapestről, Szegedről, hogy „srácok, elvettük a csarnokotokat”. Ugye hogy hihetetlen lenne? Még Magyarországon is…

Forrás


Megosztás