Site icon Handballexpert

Te milyen nevet adnál a hazai kézi EB kabalaállatának?

A 2022-es férfi kézilabda-Eb szervezői keresik a torna kabalafigurájának nevét.

Valamivel több mint 250 nap múlva kezdődik a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság, amelynek most bemutatott hivatalos kabalafigurája egy szarvast formál. A torna szervezői a kézilabda- és sportbarátokra számítanak a vidám, kicsit őrült, szókimondó figura elnevezésében: három név közül lehet választani a Watch Games. See More. közösségi oldalain. Időközben teljessé vált az Európa-bajnokság 24 fős mezőnye, a torna sorsolását május 6-án, 17 órától rendezik Budapesten.

Befejeződtek a hétvégén a 2022-es Eb kvalifikációs mérkőzései, így teljessé vált az Európa-bajnokság mezőnye. Az alanyi jogon résztvevő magyar, szlovák, spanyol és horvát válogatotthoz további húsz csatlakozott, a május 6-i csoportsorsolást, amelyet az M4 Sport 17 órától élőben közvetít, Budapesten rendezik. 

Központi szereplője lesz az Európa-bajnokságnak a torna kabalafigurája is, a szervezők a szokásosnál is aktívabb szerepet szánnak neki. Hangulatfelelősként, igazi mókamesterként számítanak rá a torna mindhárom magyarországi helyszínén, Budapesten, Szegeden és Debrecenben is.  

„Személyleírása” alapján a huncut szarvas őszinte és szókimondó, mindig a középpontba vágyik, benne van minden őrültségben, legfőbb célja pedig nem más, minthogy az Eb-re kilátogató szurkolók a lehető legjobban szórakozzanak. Vízipisztollyal, pattogatottkukorica-esővel, tánccal és fotózással készül a tornára, és alig várja, hogy kezébe vegye az irányítást a lelátón.

A kabalafigurával nemcsak az Eb-mérkőzéseken, hanem a felvezető programokon is lehet majd találkozni, valamint a Watch Games. See More. Facebook-, Instagram- és Youtube-oldalán is.

A szervezőbizottság a sport- és kézilabdabarátoktól várja a szarvas elkeresztelését, egy előzetes válogatás után három, a figura személyiségét tükröző névre szűkült a lista, az alábbiak közül lehet választani. 

A szavazás a WGSM Facebook- és Instagram-oldalán zajlik, a szervezők hozzászólásban várják a javaslatokat a három lehetőség közül.

A szavazás az alábbi linkeken érhető el: 

Instagram: https://bit.ly/3vQ3hp9

Facebook: https://bit.ly/2QNmzMI

Megosztás
Exit mobile version