Site icon Handballexpert

„Tetszik a koncepció és a szisztéma, ahogy bíznak a fiatal játékosokban.”- Julia Behnkével, a Ferencváros egyik új szerzeményével beszélgettünk

A német játékos izgatottan várja az új kihívásokat.

Julia Behnke 1993-ban, Mannheimben látta meg a napvilágot, jelenleg pedig a német válogatott egyik meghatározó játékosa, aki támadásban és védekezésben is képes stabil teljesítményt nyújtani. Pályafutása nagy részét Németországban töltötte, egy év rosztovi játék után azonban nemrég a Ferencvárost választotta, oldalunknak pedig lehetősége nyílt exkluzív interjút készíteni a német játékossal, aki többek között a váltás okairól, illetve céljairól is beszélt.

Handballexpert: Először beszéljünk a kezdetekről: Hogyan ismerkedtél meg a sportággal? Rögtön egyértelmű volt, hogy a kézilabda mellett teszed le a voksod?

Julia Behnke: Három bátyám van, és a legidősebb kézilabdázott. Mint kis testvér mindig vele mentem a csarnokba, és ott magam is játszottam kicsit a labdával. Mindig nagy örömöt szerzett, így a sportágnál maradtam.

Handballexpert: Minden kisgyerek irányító vagy átlövő szeretne lenni. Belőled hogyan lett beálló? A te dötésed volt? Melyik edződnek támadt először ez az ötlete?

Julia Behnke: A testi adottságaim miatt sokszor voltam átlövő utánpótlás koromban. Az utánpótlás-válogatottakban, még a junior válogatottban is irányítót játszottam. A TSG Ketsch csapatában Yvone Thon felvitt a fiataloktól a felnőtt csapatba, már akkor is a védekezés volt az egyik erősségem. Egyre többet játszatott beállóként, mivel a lerohanásban, a tempójátékban is viszonylag jónak számítottam.

Handballexpert: A karriered nagy részt Németországban töltötted, hogyan írnád le a német kézilabdát?

Julia Behnke: Igen, a Rostov volt az első csapat, amelyért elhagytam Németországot, és nagyon jó döntésnek gondolom. A német kézilabdázást a tempójáték jellemzi. Azokban a csapatokban, ahol én játszottam mindig nagyon családias volt a hangulat, a szurkolók mindig hűségesek voltak, és ez nagyon fontos. Külföldön sajnos nagyon érezhető a nemzetek közti különbség.

Handballexpert: Miért döntöttél éppen Oroszország mellett? Mi különleges Oroszországban,a Rostovban?

Julia Behnke: A Rostov egy olyan csapat, ahol minden posztra több jó játékos jut. Olimpiai bajnok, világbajnoki gólkirálynő, világ legjobbjának választott játékos és egy edző, aki esetében biztos lehettem abban, hogy sokat fogok fejlődni. A Rostov sportszakmailag nagyon professzionális, mindenki segítőkész, és a beilleszkedésem is nagyon jól sikerült.

Handballexpert: Ismerted korábban a Ferencváros csapatát? Mennyi információd volt a játékosokról, a szakmai munkáról, az edzőről?

Julia Behnke: Természetesen, mindenki ismeri a Ferencvárost. Évek óta stabil Bajnokok Ligája- résztvevők. Tetszik a koncepció és a szisztéma, ahogy bíznak a fiatal játékosokban. A csapat együtt lesz erősebb ezáltal.

Handballexpert: Alicia Stolléval és Emily Bölkkel együtt igazolsz Magyarországra, tehát két válogatottbeli csapattársaddal. Szóba került köztetek az átigazolás? Informáltátok egymást?

Julia Behnke: Természetesen szóba került, többször beszéltünk róla. Az én döntésemet azonban az nem befolyásolta, hogy ők is csatlakoznak a csapathoz. Ettől függetlenül nagyon örülök neki, hogy nyártól egy csapatban játszhatok velük.

Handballexpert: Milyen személyes céljaid vannak a szezon hátralevő részére?

Julia Behnke: Szeretnék jobbá válni, fejlődni, és hogy ez megvalósulhasson, keményen fogok dolgozni. Megvan még az esélyünk, hogy nyerjünk néhány címet, és ehhez szeretnék tevékenyen hozzájárulni.

Handballexpert: Mi a célod a Ferencvárosnál? Van esetleg valami speciális? Hogy állsz a magyar nyelvvel, elkezdtél-e már barátkozni vele?

Julia Behnke: Igen, tanulok már magyarul. Biztosan eltart egy darabig, amíg jól tudom majd a nyelvet beszélni. A magyar nagyon nehéz. Nyáron azonban nyelviskolába fogok járni, és bízom abban, hogy gyorsan belejövök. Alapvetően szeretnék a csapatba megfelelően beilleszkedni, örülök, hogy egy ilyen nagyszerű együttesben játszhatok. A saját szerepemet elsősorban védekezésben látom. Szeretném a tapasztalatomat kamatoztatni, és igyekszem új dolgokat is tanulni.

4382 megtekintés.

Megosztás
Exit mobile version