Igazi kézilabda-történelmet láthattak azok a szurkolók, akik kilátogattak ma a Dr. Fejes András Sportcsarnokba. Egyrészt a vadonatúj európai kupasorozat, az EHF-kupa utódjaként létrehozott Európa Liga (EHL) első mérkőzését, másrészt a gyöngyösi kézilabdázás első nemzetközi kupameccsét rendezték ma itt.  Az ellenfél az Észak-Macedóniából érkezett, harmadik (negyedik?) számú fővárosi alakulat, a Butel Szkopje csapata volt. 

Konkoly Csaba tanítványai ennek megfelelő motivációval léptek pályára, és egy hat-nullás kezdéssel jelezték, hogy itt nem lehet kérdéses a győztes kiléte, sőt, a továbbjutó személye sem. A hevesiek a találkozó további részében is remekül játszottak, a védelem Vilovski vezetésével végig résen volt, az átjutó lövéseket pedig Tóth Mihály rendre hárította, támadásban pedig igazi csapatmunka folyt. Talán Mirko Herceg, Varsandán Milán és Ubornyák Dávid játéka emelhető ki.

A félidei tízgólos különbséget a találkozó végére tizenháromra növelte a hazai csapat, így a holnapi, szintén Gyöngyösön megrendezésre kerülő visszavágó előtt nem sok kérdés maradt, hogy melyik csapat jut a második selejtezőkörbe.

HE-DO B.Braun Gyöngyös – HC Butel Szkopje 34-21 (17-7)

 

A kép illusztráció. Forrás. Komlói Újság

Megosztás