A Veszprém-Szeged rangadón kívül is pörögtek az események a férfi bajnokságban az elmúlt héten.

A hét mérkőzése nálam egyértelműen az Eger-Tatabánya találkozó volt. A hazaiak jobbátlövő nélkül indultak neki az összecsapásnak. Az esélyesebb vendég együttes a szünetben öt góllal vezetett, majd olyan váratlan fordulat következett, amire az egriek sem számítottak. Komoly harc zajlott a pályán, mindkét fél 14 percet játszott emberhátrányban. A litván válogatott Bernatonis, valamint Lezák Áron kiváló játékával az Eger maga javára fordította a találkozót úgy, hogy a második félidőben huszonkét gólt szerzett. Vladan Matics a lefújás után döbbenten nyilatkozott, nem akarta elhinni a történteket.

 

Három nappal később jött a háromszázhatvan fokos fordulat. Az előzmények után egy mindenképp szorosabb végkimenetelt várhattunk a Balatonfüred-Eger mérkőzéstől. A legutóbbi tíz mérkőzésükből nyolcat megnyerő fürediek nem így gondolták és harmincperc alatt lerendezték a két pont sorsát, huszonkét gólt szerezve az első félidőben, összességében 76%-os támadáshatékonysággal zárva. Hasonló visszaesést produkált az Eger egy bravúr után, mint tette azt a Csurgó a Telekom Veszprém elleni döntetlen követően.

A somogyi együttes azóta is hullámzóan teljesít. Legutóbb a kiesés ellen menekülő Dabas látogatott Csurgóra. Tomori Győző együttese hatvan percen keresztül taktikus játékot mutatott, aminek meg is lett a gyümölcse. A korábbi válogatott Szöllősi Szabolcs a dudaszó előtt egyenlített, de a mérkőzés legjobbja a válogatottban is már bemutatkozó jobbszélső Tóth Ádám volt a maga tizenkét találatával.

A Tatabánya a sereghajtó Orosháza legyőzésével próbálta feledtetni az egri kisiklást, és egyben megtartotta a főbpróbát a Szeged elleni Magyar kupa negyeddöntő előtt.

Eredmények

Balatonfüred – Budakalász 28-26

Cegléd – Veszprémi KKFT 25-25

Eger – Tatabánya 36-33

Orosháza – Gyöngyös 24-29

Telekom Veszprém – Dabas 38-20

Veszprémi KKFT – Budakalász 26-21

Csurgó – Dabas 25-25

Tatabánya – Orosháza 35-21

Balatonfüred – Eger 39-25

Telekom Veszprém – Szeged 27-23

A hét legeredményesebb játékosai

  1. Ivan Perisic (Budakalász) 20gól
  2. Tóth Ádám (Dabas) 16gól
  3. Lezák Áron (Eger) 14gól

Fotók: Szente Benjámin (boritókép), Eger facebook oldal, eredmények.com

Megosztás