A Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége a legjobb nyolc közé várja a női válogatottat a spanyolországi világbajnokságon.

A mai online sajtótájékoztatón Liszkay Gábor kommunikációs vezető mellett részt vett Kirsner Erika alelnök, Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány, tovább Bíró Blanka csapatkapitány, valamint Vámos Petra és Szikora Melinda.

A legfontosabb hírt Liszkay Gábor közölte, miszerint valamennyi FTC játékos COVID tesztje negatív eredménnyel zárult. Szöllősi-Zácsik Szandra viszont sérülés miatt feltehetőleg a franciák elleni mérkőzéseket követően csatlakozik a kerethez.

Kirsner Erika elmondta, hogy új korszak kezdődik új szövetségi kapitánnyal. Az olimpián a csapat bebizonyította, hogy a világelitben a helye, így a célkitűzés a legjobb nyolc közé kerülés.

„Továbbra is a világelit részesei kell hogy legyünk”.

A jövő hét közepén derül ki, hogy a koronavírusos Janurik Kinga csatlakozhat-e egyáltalán a csapathoz. Tomori Zsuzsanna bejelentése nem jött jókor, a továbbiakban nem kívánnak ezzel foglalkozni. A meglévő csapattal kell a legjobb eredményt elérni.

Golovin Vlagyimir közölte, hogy ma megtartja az első közös edzést a csapatnak. Ő is kiemelte, hogy fontosnak tartja a nyolc közé jutást. A franciák elleni felkészülési mérkőzéseken a cél felzárkózni az elithez. A legfontosabb feladat védekezésben és visszafutásban javulni. Hiányoznak a rutinos játékosok, a fiataloknak rutint kell szerezniük, de emellett teljesíteni is kell. A hosszú távú célkitűzés a párizsi olimpián való részvétel.

Bíró Blanka a válogatott új csapatkapitánya lelkileg megkönnyebbült, örül hogy folytatni tudják a felkészülést. Nagy elismerés számára hogy csapatkapitány lehet, a pályán és a pályán kívül is igyekszik mindenkinek segíteni. A szlovákok elleni mérkőzés nagyon fontos lesz, tanulni kell a horvátok elleni EB-vereségből.

Az olimpia egyik legjobbja Vámos Petra érzi a stáb és a lányok bizalmát. 100%-on kell teljesítenie, hogy ismét helyt tudjon állni.

Szikora Melinda immáron idegenlégiósként érkezett a válogatotthoz. A kezdeti nehézségek után sikerült beilleszkednie, jól érzi magát Bietigheimben.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE 

Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvár), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim – Németország)
Jobbszélsők: Kovács Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lukács Viktória (Győri Audi ETO), Töpfner Alexandra (Alba Fehérvár KC)
Jobbátlövők: Albek Anna (TuS Metzingen – Németország), Kiss Nikolett (Siófok KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Planéta Szimonetta (DVSC Schaeffler)
Irányítók: Tóth Eszter (Motherson-Mosonmagyaróvári KC SE), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: Bordás Réka (DVSC Schaeffler), Szabó Laura (MTK Budapest), Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: Háfra Noémi (Győri Audi ETO), Kácsor Gréta (Váci NKSE), Szöllősi-Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: Fodor Csenge (Győri Audi ETO), Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (Győri Audi ETO)
Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir

fotó: MKSZ facebook

 

Megosztás