Site icon Handballexpert

Továbbra is alulteljesít a Vipers és a két bukaresti csapat

Újabb forduló fejeződött be a női Bajnokok Ligájában. A magyar csapatok meccseivel mélységében foglalkoztunk, de most lássuk, mi történt a többi találkozón.

CSM Bukarest–Brest Bretagne: 28-30 (16-17)

Nagyon úgy tűnik, ez sem az a szezon lesz, amelyben a CSM Bukarest stabilan, végig jó teljesítményt nyújtva jut be a Final Fourba. A román együttes most már folyamatosan bukja az olyan pontokat, amelyeket előzetesen inkább az ő oldalukra írtunk. Azok után, hogy a Bietigheim ellen viszonylag sima vereséget szenvedtek, a Brest Bretagne is megálljt parancsolt Neaguéknak.

A románok kezdték jobban a találkozót, ám a félidő végére a maga oldalára fordította a meccset Pablo Morel együttese, a második játékrész elején pedig nagyobb előnyre is szert tudtak tenni. 18-23 után még visszazárkózott a Bukarest, de végül a végjátékot a franciák bírták jobban. Neague nyolc, Ostergaard Jensen hat, míg a másik oldalon Maslova és Toublanc hét góllal zárt.

Herning Ikast–Zaglebie Lubin: 41-29 (21-15)

A forduló legegyértelműbb meccse, az Ikast tovább folytatja jó szereplését. Lengyel oldalon annyit lehet kiemelni, hogy viszonylag magas gólszámot és a saját szintjükön korrekt eredményt értek el. A Ferencváros következő ellenfelének oldalán Scaglione tíz, Jerabkova hat góllal zárt, a lengyeleknél Drabik és Kochaniak hat góllal zárt.

Ljubljana–Vipers Kristiansand: 24-24 (15-9)

Nagyon érdekes meccset hozott a forduló egyik rangadója, ennek érzékeltetéséhez pedig elég azt a tényt megemlíteni, hogy két eredményre teljesen azonos félidőt láthattunk, csak ellentétes előjellel: 15-9-re 9-15 felelt. Az első félidőben masszív, remek teljesítménnyel rukkolt elő Dragan Adzics csapata. Barbara Arenhart fantasztikusan védett (amellett, hogy két gólt is szerzett), de Radicevic sem maradt adós a jó teljesítménnyel, ráadásul hat találatából hármat is nagyon fontos pillanatban szerzett. A vendégek oldalán Vjahirjeva mellé ezúttal Knedlikova zárkózott fel gólszerzésben. Az utolsó percekben mindkét csapat megnyerhetette volna a meccset, de végül az összképnek megfelelő eredmény született.

Bietigheim–Sävehof: 30-21 (16-7)

Újabb egyértelmű mérkőzés, az idén is remekül szereplő német együttesnek nem okozott gondot a svéd rivális legyőzése. Magyar szempontból fontos, hogy Faluvégi Dorottya öt gólt szerzett, Szikora Melinda viszont nem állt a kapuban, Gabriela Moreschi 34 százalékkal védte végig a mérkőzést. A németek legeredményesebb játékosa a hat góllal záró Kudlacz-Gloc lett, a svédeknél Mellegard öt góllal segítette a csapatát.

Metz–Rapid Bukarest: 33-22 (16-10)

A másik bukaresti csapat sem javított a renomén, ez pedig a Ferencváros szempontjából fontos lehet, hiszen így még mindig nyílhat esély a továbbjutásra. Bár viszonylag jól kezdett a Rapid, már az első félidőben komoly hullámvölgybe kerültek, amiből nem is sikerült kikecmeregni, a második játékrész elején már 21-11 is állt az eredményjelzőn. A két gárda közötti legnagyobb különbség 14 gól volt, végül egy kicsit közelebb zárkózott a román együttes, de ez nem adhat okot túl sok örömre. Kristine Jörgensen 11 góllal zárt a Metz színeiben, a románoknál Janjusevic jutott négyig.

Kiemelt kép: Vipers Kristiansand

Megosztás
Exit mobile version