Debrecen-Dunaújváros bajnoki mérkőzést rendeztek szerdán. A hazaiak kezdőcsapatában többek között Jovovič, Hámori, Costa és Bartulovic is lehetőséget kapott.

A mérkőzés első 5 percében Petrus Mirtill 2 gólt szerzett, illetve Bartulovic két alkalommal védett, így 3-1-re vezetett a hazai együttes. Vámos Petra góljával bő 10 perc után már 6-3-ra is vezetett a Debrecen, majd Haggerty kiállítása után pár perccel Bartulovic ötödik védése kellett ahhoz, hogy ne tudjon kiegyenlíteni a Dunaújváros. 15 perc után 7-6-ra vezetett a Debrecen. A játékrész második felét a hazai csapat 9-1-re nyerte meg, a félidő utolsó két gólját Grosch Vivien lőtte.

Bartulovic 8 védést mutatott be 15 lövésből (53%). Petrus Mirtill 4, Hámori Konszuéla 3 alkalommal talált be a félidő során. Dunaújváros kapusa, Wéninger Alexa 20 lövésből négyet védett, Paróczy Sára hibátlanul lőtt 2 lövés 2 gól.

 Petrus Mirtill 30 percet játszott, 4 lövésből 4 gólt lőtt.

A második félidő első gólját Jovovic szerezte, aki már harmadik találatát jegyezte a mérkőzés során. A 11 perces vendég gólcsendet Sallai Nikolett gólja törte meg, majd 2 újabb dunaújvárosi gól született (19-10). A 40.percben Bartulovic már 10. alkalommal védett (50%), amelyet Jovovic ötödik gólja követett, aki helyére azonnal Kácsor Gréta érkezett. A mérkőzés utolsó 20 percében feliratkozott még a gólszerzők listájára a magyar játékosok közül Kácsor Gréta, Tóvizi Petra, Szalai Babett, Borgyos Panna és Gajdos Petra is. A végeredmény 31-19 lett.

Bartulovic 18 védéssel zárta a mérkőzést, a hazaiak legeredményesebb játékosai Jovovič 5, Grosch Vivien, Csernyánszki Liliána és Petrus Mirtill 4-4 találattal,. A vendégek részéről Paróczy Sára 4, Sallai Nikolett 3 gólt lőtt.

A Debrecennek ezután 2 Bajnokok Ligája találkozó következik, előbb a Bietigheim ellen hazai pályán, majd az Odense ellen idegenben. A Dunaújváros a bajnokságban legközelebb októberben a NEKA ellen játszik.

Fotók: DVSC Kézilabda Facebook oldala

1254 megtekintés.

Megosztás