A férfi kézilabda NB1 bajnoki döntőjének visszavágóján a Telekom Veszprém együttese hazai pályán fogadja a bajnoki címvédő Pick Szeged csapatát.

A párharc első felvonásán Momir Ilic csapata egy góllal győzni tudott a Pick Arénában, vagyis egy kiélezett találkozóra számíthatunk.

A visszavágó esélyese a hazai pályán játszó, a 2022-es évi Magyar Kupa győztes Telekom Veszprém együttese. Az idei szezonban lejátszott 4 mérkőzésen – beleértve az idei Magyar Kupa elődöntőt is –  3 alkalommal nyert a Veszprém, (ebből kétszer Szegeden)  az ősszel pedig döntetlent játszottak  a királynék városában.

A párharc első mérkőzésén remekelt a bakonyiak egyiptomi jobbátlövője, Omar Yahia, (pirosban) aki hét gólt lőtt, míg szegedi oldalon Bodó Richárd hat találatot szerzett.

MTI/Kovács Anikó

A veszprémi játékosok közül a beálló Andreas Nilsson így nyilatkozott a klubja honlapján

 

 „Ezúttal mi játszunk hazai pályán, ráadásul egygólos előnyből várhatjuk a visszavágót. Kézilabdában persze könnyen ledolgozható ez a különbség, de a Szegednek nincs vesztenivalója, nem lesz rajtuk nagy nyomás, valószínűleg az első perctől kezdve nekünk esnek majd. Csak arra kell figyelnünk, hogy a saját játékunkat játsszuk, ne hagyjuk kizökkenteni magunkat.”

 

A szegedi csapatból a kapus, Mikler Roland szerint nehéz volt feldolgozni a csapatnak, hogy hazai pályán hátrányba kerültek.

„Nehéz volt feldolgozni, hogy hátrányból kezdjük az idény utolsó 60 percét. Azonban van még egy mérkőzés hátra. Tudjuk, hogy a Veszprém hazai pályán nagyon erős, de nincs más lehetőségünk. Az első mérkőzésen rengeteg ziccert és hetest hagytunk ki. Minden tiszteletem a veszprémi kapusé, de ennyire nem szabad, hogy jók legyenek.”

 

A két csapat legutóbbi öt mérkőzéséből mindössze egyet tudott nyerni Juan Carlos Pastor csapata, igaz azt a Veszprém Arénában, amivel bajnok lett a Pick Szeged.

A két csapat legutóbbi 5 mérkőzése

Szeged-Veszprém 28-29 (odavágó)

Szeged – Veszprém 27-29

Szeged – Veszprém 27-30 (MK elődöntő)

Veszprém – Szeged 26-26

Veszprém – Szeged 36-37

 

A mérkőzés 17:45-kor kezdődik a Veszprém Arénában, ahol telt ház előtt játszanak a csapatok.

Borítókép: Facebook.com/ Telekom Veszprém Handball Team

1389 megtekintés.

Megosztás