A 3. forduló legpikánsabb mérkőzésének ígérkezett a Telekom Veszprémre ráijesztő Ferencváros fellépése a Gyöngyös vendégeként.

Mindkét csapatnak bőven volt honnan erőt meríteni a rangadó előtt. A Gyöngyös az első fordulóban nyolc góllal legyőzte a Tatabányát, a Ferencváros egy héttel ezelőtt csak a hajrában maradt alul a Veszprémmel szemben.

A félidő első felében kiegyenlített játékot láthatott a közönség, egyik fél sem tudott jelentősebb előnyre szert tenni. Ezt követően felkeményedett a gyöngyösi védelem, továbbá Tomic kapus is sokat hozzátett, elől pedig Vasic és Markez megoldásaira nem volt ellenszer. Ötgólos gyöngyösi előnnyel indult a második harminc perc. Az FTC Zernovic védéseinek köszönhetően próbált felzárkózni, majd a hevesiek egy 4-1-es szériával  visszaállították az ötgólos különbséget, innen már nem volt visszaút Nagy Bencééknek.

„Nehéz héten vagyunk túl, többen is betegséggel küszködtek. Keveset hibáztunk a nagyon jó kapusteljesítmény, és a szenzációs védekezés hozta meg a sikert. Mindkét félidőben voltak olyan momentumok amikor uraltuk a játékot. Egy nagyon jó csapat ellen kellett bizonyítanunk”. – nyilatkozta Konkoly Csaba a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

Gyöngyös – Ferencváros 26-23 (17-12)

Legjobb gólszerzők: Vasic (6) ill. Nagy B. (4)

Támadáshatékonyság: 55% ill. 53%

Kapusteljesítmény: 36% ill. 33%

Fotó: Gyöngyös facebook oldala

 

1517 megtekintés.

Megosztás