Site icon Handballexpert

Újabb két pont került a győri zsákba

Dániában az Odense otthonában lépett pályára a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligája 10. fordulójában, ahol a mérkőzés végén remek hajrát mutatott be a narancs-mezes alakulat, de a magyar csapatot ez sem ingatta meg, így 31-30-as győzelmet aratott.

Ana Gros góllal indult az összecsapás, amire Mie Enggrob Hojlund három góllal válaszolt, amivel 3-1-re vezetett a hazai alakulat, a folytatásban Yara Ten Holte hétméterest hárított Grosnak. A holland hálóőr az őszi találkozón négy büntetőt védett az Audi Arénában.
Az ETO 4-4-nél utolérte ellenfelét, majd szinte hibátlan támadójátékával állva hagyta az Odensét (5-9). Ebben az időszakban Bruna de Paula támadásban, míg Sandra Toft a védelemben volt vezére a csapatnak.

11-7-es győri vezetésnél Ole Gustav Gjekstad kapust cserélt és érkezett a vonalra Althea Reinhardt, aki Veronica Kristiansennek hétméterest védett, majd sokáig nem tudott hozzátenni csapata teljesítményéhez, ekkor már a Rába-partiak 8-13-ra, majd 9-15-re is vezettek. Viszont egy kiállítás megakasztott a magyar gépezetet, így a hajrában a feljavuló dán védelem és kapusteljesítmény leblokkolta az ETO-t, amivel a narancs-mezesek 13-15-re zárkóztak a félidő végére.

A szünetet követően Ulrik Kirkely lányai szerették volna szertefoszlatni a hazai reményeket, ennek megfelelően indították a játékrészt (13-19). Gjekstad csapata öt perces gólcsenddel kezdett, majd 16-21-es állásnál a 7-6 elleni játékát is elővette az Odense, amivel négy gólra tudta állandósítani a különbséget (18-22). Ryu Eun Hee ezen az összecsapáson jó teljesítményt nyújtott, bátran kézilabdázott és öt találattal zárt, mellette de Paula és Nze Minko pedig hatszor-hatszor volt eredményes.

A hazaiaktól Hojlund nyújtott remek játékot, valamint a hajrában hozzá csatlakozott Valle Dahl, akinek a góljai hozzásegítették az Odensét egy szoros végeredményhez. Igaz az 55. percben még 29-25-re vezetett az ETO, majd két és fél perccel a vége előtt már csak kettő volt az előnye (28-30), végül 31-30-as győzelmet ért el Dániában.
Ha csak az eredményt látjuk, azt mondhatnánk, hogy szoros és izgalmas mérkőzést játszottak a csapatok, de az igazság, hogy szinte az egész találkozót végig vezetve, magabiztosan gyűjtötte be a két pontot a magyar bajnok.

fotó: ehfcl.eurohandball.com

Megosztás
Exit mobile version