A címvédő Vipers otthonában sem volt esélye Martin Albertsen csapatának.

A Metz elleni első fordulós BL-bukás után a Ferencváros a hét közben szoros mérkőzésen, de le tudta győzni a Mosonmagyoróvárt, így valamennyi oka volt reménykedni a ferencvárosi szurkolóknak, pláne azért, mert az első körben a Vipers is kikapott a legrangosabb európai kupasorozatban az Ikasttal szemben.

Martin Albertsen csapata pedig remekül is kezdett, főként Andrea Lekic és Emily Bölk góljainak köszönhetően kezdetben sikerült tartani a lépést a címvédővel. Védekezésben leginkább Klujber Katrin oldalán maradtak üres helyek, ezt pedig a norvégok ki is használták. A különbség azonban az első félidő huszadik perce körül elkezdett nőni, ennek pedig igen prózai oka volt: a kezdősor elfáradt, és egyrészt a dán edző variációs lehetőségei jelentősen beszűkültek a keretkialakítás problémái, a sérülések és a betegségek miatt, másrészt viszont ebben a keretrendszerben is volt néhány érthetetlen döntése a trénernek. Simon Petra és Jelena Deszpotovics is csak akkor érkezett a pályára, mikor valójában már nem volt lehetőség a visszazárkózásra.

Már a szünetre is – a játék képe alapján – tetemesnek mondható, négygólos különbség alakult ki, de a második félidő elején végleg eldőlt minden. Martin Albertsen rövid időn belül kétszer is időt kért, de semmilyen megoldás nem hozott változást, így a játékrész közepére már tíz gól környékén volt a különbség. Úgy tűnt, legalább a kiütést megúszhatja a BL tavalyi ezüstérmese, de az utolsó négy gólt a norvégok szerezték, így a múlt hetihez hasonló mértékű vereség lett a vége. A jövő héten a Krim Ljubljana ellen nagyon nehéz meccs vár a Ferencvárosra.

Vipers Kristiansand-FTC-Rail Cargo Hungária: 37-26 (19-15)

Kiemelt kép: 444.hu

8936 megtekintés.

Megosztás