Site icon Handballexpert

Újabb sima ferencvárosi vereség a Bajnokok Ligájában

Kristiansand's Norwegian left wing Sunniva Amalie Naes Andersen (L) and Ferencvaros' Hungarian goalkeeper Kinga Janurik vie during the women's EHF Champions League final match between Vipers Kristiansand and Ferencvarosi Torna Club FTC-Rail Cargo Hungaria in Budapest, Hungary on June 4, 2023. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)

A címvédő Vipers otthonában sem volt esélye Martin Albertsen csapatának.

A Metz elleni első fordulós BL-bukás után a Ferencváros a hét közben szoros mérkőzésen, de le tudta győzni a Mosonmagyoróvárt, így valamennyi oka volt reménykedni a ferencvárosi szurkolóknak, pláne azért, mert az első körben a Vipers is kikapott a legrangosabb európai kupasorozatban az Ikasttal szemben.

Martin Albertsen csapata pedig remekül is kezdett, főként Andrea Lekic és Emily Bölk góljainak köszönhetően kezdetben sikerült tartani a lépést a címvédővel. Védekezésben leginkább Klujber Katrin oldalán maradtak üres helyek, ezt pedig a norvégok ki is használták. A különbség azonban az első félidő huszadik perce körül elkezdett nőni, ennek pedig igen prózai oka volt: a kezdősor elfáradt, és egyrészt a dán edző variációs lehetőségei jelentősen beszűkültek a keretkialakítás problémái, a sérülések és a betegségek miatt, másrészt viszont ebben a keretrendszerben is volt néhány érthetetlen döntése a trénernek. Simon Petra és Jelena Deszpotovics is csak akkor érkezett a pályára, mikor valójában már nem volt lehetőség a visszazárkózásra.

Már a szünetre is – a játék képe alapján – tetemesnek mondható, négygólos különbség alakult ki, de a második félidő elején végleg eldőlt minden. Martin Albertsen rövid időn belül kétszer is időt kért, de semmilyen megoldás nem hozott változást, így a játékrész közepére már tíz gól környékén volt a különbség. Úgy tűnt, legalább a kiütést megúszhatja a BL tavalyi ezüstérmese, de az utolsó négy gólt a norvégok szerezték, így a múlt hetihez hasonló mértékű vereség lett a vége. A jövő héten a Krim Ljubljana ellen nagyon nehéz meccs vár a Ferencvárosra.

Vipers Kristiansand-FTC-Rail Cargo Hungária: 37-26 (19-15)

Kiemelt kép: 444.hu

Megosztás
Exit mobile version