Szombaton két elődöntővel, majd vasárnap a helyosztókkal zajlik a 2024-es MK-döntő. Mit várnak a vezetőedzők, vagy a játékosok? – Ezeket most összeszedtük, valamint mi is tippeltünk a végkimenetelt illetően.

Az előző két kiírásban a Ferencváros győzedelmeskedett, mindkét alkalommal a Győrt múlta felül a döntőben. Idén azonban sokkal nehezebb dolga lesz a címvédő alakulatnak, ugyanis a csapat legjobbja sérülésből térhet vissza, míg a kispad eléggé rövid Allan Heine számára.

„A Mosonmagyaróvár elleni mérkőzésünk visszavágója lesz a két héttel ezelőtti bajnoki találkozónak, érdekes lesz, hogy a két fél mit talál ki a másik ellen. Szerintem nagyon jó hangulatú és színvonalú négyes döntőt láthatnak majd a szurkolók, akik számtalan élménnyel gazdagodhatnak a hétvége folyamán. Egyértelműen az idei szezon négy legjobb csapata csaphat össze” – fogalmazott a dán szakember.

Böde-Bíró Blanka az FTC csapatkapitánya is hasonlóan látja az idei megmérettetést: „rég volt ilyen erős a mezőny, hiszen négy élcsapat jutott be idén, amelyek közül három a BL-ben, egy pedig az Európa-ligában szerepel. Fantasztikus élményeket őrzünk az előző két döntőből, szeretnénk ezt folytatni. Az Óvár elleni mérkőzés érdekes párharc lesz, hiszen rövid időn belül kétszer találkozunk velük”.

Tomori Zsuzsanna a klub honlapjának pedig arról nyilatkozott, hogy miben kell változtatniuk az MKC ellen: „hátul a kapuban és a védekezéssel elégedettek lehetünk az előző mosonmagyaróvári mérkőzést követően, de a támadójátékban előre kell lépnünk. Kemény találkozóra számítok, főleg azért, mert rövid időn belül játszunk két meccset egymás ellen. Mindenképp figyelnünk kell a visszarendeződésünkre, illetve, hogy megállítsuk a gyors középkezdéseiket”.

Győrben elúszni látszik a bajnokság, így még fontosabb lehet számukra az idei Magyar Kupa megnyerése. Tizenötszörös győztesként vezetik az örök mérleget és aligha szeretnék, ha a nagy rivális Ferencváros beérné őket ezen a listán.

„Először az elődöntőre kell koncentrálnunk, aztán a vasárnapi összecsapásra. Egy ilyen hétvégén bármi megtörténhet főleg, ha ilyen erős a mezőny. Véleményem szerint a négyes döntő kulcsa a két találkozó közötti időben rejlik, hogy ki mennyit tud regenerálódni, valamint felkészülni a következő mérkőzésre. A debreceniekkel már jól ismerjük egymást, de mindenképp szeretnénk megnyerni a kupát” – fogalmazott a győriek vezetőedzője Ulrik Kirkely.

„Tudjuk, hogy mindkét napon kemény párharc lesz a pályán és a legjobbunkat kell majd nyújtanunk, hogy visszahozhassuk a kupát Győrbe. Négy nagyon erős csapat jutott be a végső megmérettetésbe, de szeretnénk győztesen kijönni belőle” – vélekedett Kari Brattset Dale az ETO csapatkapitánya.

Ahogy a Bajnokok Ligájában, úgy a hétvégén is kellemes meglepetéseket okozhat a DVSC csapata, akik tavalyhoz hasonlóan idén is a Győrrel csapnak össze az elődöntőben. Ha sikerrel vennék az első akadályt, akkor már csak egy lépés választaná el őket a hatodik MK címüktől.

Szilágyi Zoltán örül az újabb négyes döntőnek, de ugyanakkor csapatáról próbálja levenni a nyomást: „nagyon boldogak vagyunk, hogy újra itt lehetünk, színvonalas tornát láthatnak majd a szurkolók, hiszen az ország négy legjobb csapata mérkőzik meg egymással. Természetesen a Győr és Fradi a legnagyobb esélyes, de bárki megnyerheti a kupát szerintem. Remélem, hogy idén is éremmel térünk majd haza”.

„Egyszer már legyőztük a Győrt, miért ne sikerülhetne ez újra?! Tudjuk, hogy nagyon erős mindegyik csapat, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél fényesebb éremmel távozhassunk” – bizakodott a debreceniek csapatkapitánya Hornyák Dóra.

Abszolút újonc, de az év egyik legnagyobb meglepetését okozták, amikor szeptemberben hazai pályán legyőzték a bajnoki címvédő győrieket. Természetesen a Mosonmagyaróvárról van szó, akik először járnak történelmük során Magyar Kupa négyes döntőben.

„A klub életében egy nagyszerű dolog, hogy itt lehetünk, ha pedig itt vagyunk, akkor szeretnénk tovább írni a históriát. Remek együttesekkel kell majd megküzdenünk, ami nem lesz egyszerű dolog. Az biztos, hogy a szokásos küzdőszellemet felvisszük most is a pályára és mindkét találkozón a maximumot fogjuk nyújtani” – mondta Gyurka János az MKC vezetőedzője.

Tóth Eszter a csapat erejében bízik: „hihetetlenül boldogok vagyunk, hogy részesei lehetünk egy ilyen eseménynek, mint ez a négyes döntő. Magyarország négy legjobb klub csapata csap össze, így nyílt sisakos küzdelemre számítok. Már többször megmutattuk az erőnket, így bízom benne, hogy mindent beleadva a legjobb eredményt érjük el”.

Handballexpert szerkesztők tippjei:

Damsits Dávid: Ferencváros, Győr, Mosonmagyaróvár, Debrecen
Cserfalvi Karesz: Mosonmagyaróvár, Győr, Debrecen, Ferencváros
Damsits Bence: Győr, Ferencváros, Mosonmagyaróvár, Debrecen
Sellei Zoltán: Ferencváros, Győr, Debrecen, Mosonmagyaróvár
Kovács Attila: Győr, Ferencváros, Debrecen, Mosonmagyaróvár
Vígh Martin: Győr, Mosonmagyaróvár, Ferencváros, Debrecen
Vitvindics László: Ferencváros, Győr, Debrecen, Mosonmagyaróvár
Simon Szabolcs: Győr, Mosonmagyaróvár, Debrecen, Ferencváros

Menetrend:

március 9.., szombat, MK-elődöntők:

15:00 Győri Audi ETO KC–DVSC SCHAEFFLER

17:30 Motherson-Mosonmagyaróvári KC–FTC-Rail Cargo Hungaria

március 10., vasárnap:

15:00 Török Bódog női Magyar Kupa, bronzmérkőzés

18:00 Török Bódog női Magyar Kupa, döntő

 

forrás: mksz.hu, FTC Kézilabda Facebook
fotó: dvsckezilabda.hu

Megosztás