A jövő hét szerdán kezdődő, németországi kontinenstorna előtti utolsó hivatalos meccsét játszotta Tatabányán a válogatott, ahol végig szoros meccsen végül egy góllal maradtunk alul.

A mai mérkőzésre úgy állapodtak meg a felek, hogy a teljes, 20 fős utazó keret benevezhető, Chema Rodriguez azonban nem nevezte Lékai Mátét kisebb betegség miatt. A kapitány állítása szerint az EB-n való részvétel nem forog veszélyben.

A találkozó végig szoros küzdelmet hozott, egyik csapat sem tudott három gólnál nagyobb különbséget kialakítani. A magyar csapatban az első félidőben Palasics Kristóf, míg a második játékrészben Bartucz Lázsló védett, mindketten 5-5 védéssel zárták a találkozót (28%).

Az első félidő nagyobb részében a magyar csapatnál volt az előny, azonban 9-9-es állást követően kettővel elhúztak a csehek, amelyet Máthé Dominik hétméteresével sikerült kiegyenlíteni, és így 12-12-vel fordultak a felek.

A második játékrészt jól kezdte a magyar válogatott, hiszen a 40. percre sikerült 18-15-ös előnyt kiépíteni, de ez 20-20-nál, a remekül játszó Klíma góljával el is olvadt, majd 22-23-nál át is vették a vezetést a csehek, sőt kétgólos előnybe is kerültek, ismét Klíma góljával (23-25). Bár az utolsó percben Fazekasnak sikerült kiegyenlítenie, az utolsó támadásra a cseheknek Xavi Sabate utolsó időkérése után még maradt 17 másodperce, amelyet ismét Klímára játszottak ki, aki átlövésből talált be a lefújás előtti másodpercben.

A felek holnap még zárt kapuk mögött összecsapnak, a válogatott ezt követően utazik Münchenbe, ahol január 12-én (pénteken) 20:30-kor játssza első mérkőzését Montenegró ellen.

 

Magyaroszág – Csehország 25-26 (12-12)

Férfi felkészülési mérkőzés, Tatabánya

Gólszerzők: Szita 4, Ancsin 4, Máthé 4 (2), Fazekas 3, Bánhidi 3, Rosta 2, Hanusz 2, Szöllősi 1, Bóka 1, Krakovszki Zs. 1 ill. Klíma 6, Hrstka 6 (3), Kasparek 4, Babák 3, Piroch 1, Patzel 1, Sterba 1, Reichl 1, Trkovsky 1, Havran 1, Hozman 1

 

Fotó: MKSZ / Kovács Anikó

2693 megtekintés.

Megosztás