Múlt hét pénteken és szombaton rendezték meg a női kézilabda NB1 22. fordulóját, a legérdekesebb a Győr-FTC találkozó volt, amelyről itt olvashattok: https://handballexpert.com/szoros-vereseggel-kerult-sokkal-kozelebb-a-bajnoki-cimhez-a-ferencvaros/

Emellett rendeztek további hat mérkőzést: a Mosonmagyaróvár a NEKA ellen, míg a Debrecen a Kozármisleny ellen papírformának megfelelően magabiztos győzelmet aratott. A másik négy mérkőzés viszont szorosan alakult. Utólag a legérdekesebb talán a Kisvárda-Vasas találkozó volt két okból is: a Kisvárda 11 ponttal állt a forduló előtt holtversenyben a NEKA és a Békéscsaba együttesével, illetve a mérkőzés félbeszakadt az első játékrészben, mivel beszakadt a padló. Az MKSZ engedélye után egy gimnáziumi tornacsarnokban folytatták a a meccset 6-5-ös állásról. 18-18 után ellépett a hazai együttes, majd végül magabiztos, 25-21-es győzelmet aratott, ezzel nagy lépést tett a bentmaradás felé.

A Békéscsaba hazai pályán szenvedett vereséget az MTK ellen, de ezen a héten javíthat, hiszen szerdán a Vác, majd szombaton a Kozármisleny ellen lép pályára. A szombati Kozármisleny-Békéscsaba találkozó a hazaiak számára is nagy téttel bír, hiszen vereség és döntetlen esetén már matematikailag biztossá válna a kiesésük.

A Vác a félidőben 11-11-re állt a félidőben a Dunaújváros ellen, majd a második félidőben már négy góllal is vezettek, végül 26-23-ra győztek. A Vác nagy valószínűséggel a tabella ötödik helyén végez, de matematikailag még az MTK és a Budaörs is utolérheti őket, de egyik lehetőségnek sincs reális esélye. A Dunaújváros csapata a tabella nyolcadik helyén áll, ők még a Győr és a Kisvárda ellen játszanak.

Szombaton még egy mérkőzést rendeztek, a Budaörs hazai pályán fogadta az Alba Fehérvár együttesét, amely egy héttel korábban a Kisvárda ellen aratott fontos győzelmet, ezzel három pontos előnybe kerültek a kiesés ellen küzdő csapatokkal szemben. Az első félidő nagy részében a vendégeknél volt az előny, de a félidőben 117-16-ra a hazaiak vezettek. 26-25-re még a Fehérvár vezetett, de ezután fordított a budaörsi együttes, végül 36-33-as győzelmet arattak.

A következő 1,5 hétben négy bajnoki fordulót is rendeznek, de már néhány meccset korábban lejátszottak, így például a Budaörs és a Dunaújváros már csak 2-2 alkalommal lép pályára ebben a szezonban.

A NEKA és a Békéscsaba is még 4-4 találkozót játszik le, de a könnyebb sorsolása egyértelműen a Békéscsabának van, hiszen a tabella 11. (Kisvárda) és 14. (Kozármisleny) helyén álló csapata ellen is pályára lépnek.

A dobogós helyezések szempontjából is lesznek érdekes meccsek, hiszen jelenleg a DVSC áll a harmadik helyen, de a Budaörs elleni meccsük után a Győr és az FTC ellen is játszanak a jövő héten. Ha mindhárom találkozót megnyerik, akkor még a második helyen is zárhatnak, viszont a következő három meccsből „csak” kettőt nyernek és a Mosonmagyaróvár mind a négy meccsét megnyeri, akkor minden bizonnyal (ha a Győr legalább 3 pontot szerez) a DVSC 4., az MKC pedig a 3. helyen végez.

 

A Budaörs-Fehérvár mérkőzés után a hazaiak kapusával, Vártok Ramónával készítettünk interjút:

Gratulálok a győzelemhez! Három gólos győzelmet aratattok. Az első félidőben még nagyrészt ti rohantatok az eredmény után, de a második félidő közepe után már sikerült megtartani az előnyt. Hogyan értékeled a találkozót?

-Először is nagyon szépen köszönjük a gratulációt. Számítottunk arra, hogy ez egy ki-ki mérkőzés lesz, hiszen az ottani mérkőzésünket is egy időntúli hétméteressel buktuk el. Mindenképp szerettünk volna visszavágni, Nagyon örülök, hiszen a második félidőben sikerült átesni egy holtponton és megfordítani az eredményt, úgyhogy mindenképp nagy öröm számunkra, hogy miénk lett a két pont.

Az első félidőben nagyon jó teljesítményt nyújtottál, hét védést is bemutattál. A videózás segített vagy inkább megérzés alapján jött össze a védések többsége?

-Mindenképp mi is készülünk az ellenfélből, nagyon örülök, hogy én is hozzá tudtam tenni a csapat sikeréhez és mindenképp nagy öröm, hogy kapustársam is úgy állt be, hogy lehúzta a rolót. Mindenképpen azt gondolom, hogy ez a jó felkészülésnek köszönhető, hogy ilyen teljesítményt nyújtottunk.

Különösen Utasi Linda „ellen”, mivel három lövését is kivédted.

-Ő igazából a Fehérvár egyik húzóembere, úgyhogy örülök, hogy őt egy kicsit tudtuk semlegesíteni.

Ezzel a győzelemmel eldőlt, hogy a legjobb budaörsi szezonotok lesz, mivel már biztosan a top 8-ben végeztek (az interjú után 1 órával kiderült, hogy a top 7 is biztos). Ezt hogyan értékeled?

-Én öt éve vagyok a klubnak a tagja és hihetetlen érzés, hogy tényleg ez eddig a legnagyobb sikerünk és mi még bízunk abban titkon, hogy talán még lehet ennél is jobb, ha úgy alakul a forgatókönyv.

-Hogyan készültök a következő két mérkőzésre?

-A következő mérkőzésünket a Debrecen ellen játsszuk, ott felszabadult játékkal készülünk, illetve majd az utolsó mérkőzésen is nagyon fogunk fókuszálni, ahol szintén szeretnénk itthon tartani a két pontot és szépen zárni a szezont, hiszen sok távozó játékos lesz, illetve néhány játékos is szögre akasztja a cipőjét.

 

A Budaörs meccs után készített további három interjú ezen a linken érhető el:

https://youtu.be/1hi_fzDX1fU?si=UwQbUOB70dBSPffc

 

Update:

A mai nap folyamán a Vác 23-22-re nyert a Békéscsaba ellen, ezzel eldőlt, hogy a Vác az ötödik helyen végez az idei szezonban.

608 megtekintés.

Megosztás