Site icon Handballexpert

Végig kontroll alatt tartotta a meccset, és győzött a Pick Bresztben

A Szeged a találkozó legelejétől fogva nem engedte ki a vezetést a kezéből, a félidei négygólos előnyből hármat megtartott, így két fontos pontot hozhat haza Fehéroroszországból.

Az északi utazás előtt Pastor mester örülhetett Alexander Blonz visszatérésének, – a norvég szélső a kezdőcsapatban kapott helyet – azonban aggodalmaskodhatott Matej Gaber kiesése miatt: a szlovén beálló a Csurgó elleni hétvégi összecsapáson szenvedett sérülést, a keretbe így ismét bekerülhetett a fiatal Rea Barnabás, hiszen Luka Stepancic továbbra is maródi. A hazaiaknál ennél is több hiányzó volt, a legérzékenyebben talán a korábbi veszprémi kapus, Ivan Pesic és a szlovén irányító, Jaka Malus távolléte érintette a bresztieket.

A mérkőzés Garciandia góljával kezdődött, majd ez sokszor megismétlődött: a spanyol jobbátlövő remek teljesítménnyel rukkolt elő az egész meccs folyamán, és nyolc lövésből hét góllal zárt. A kapuban Alilovic is jól kezdett, azonban Skube remekül mozgatta a hazai támadásokat, valamint Vailupau is ihletett formában játszott, így viszonylag szorosan alakult az eredmény az első félidő nagy részében. Végig a Szeged vezetett, de két gólnál nagyobb különbséget nem sikerült kiépíteni egészen az utolsó percekig, ekkor azonban két Skube-hibát kihasználva négygólosra duzzadt az előny Bombac és Mackovsek találataival.

A második játékrészben a szlovén irányítók pikáns párharca Bombac javára dőlt el, a 34. percben a szegediek 44-ese már ötre növelte az előnyt: végig gólerősen játszott és remekül alakította ki a helyeket a társaknak, akik éltek is a lehetőséggel. Az utolsó negyedórában a Breszt még ráijesztett a szegediekre, azonban három gólnál közelebb nem sikerült kerülniük, többek között az ekkor beszálló Mikler védéseinek köszönhetően. A végeredmény 25-28 lett, így a Pick továbbra is veretlen, a csoport élére állt, és ha a Montpellier a forduló esti zárótalálkozóján pontot tud csenni otthon a Kiel ellen, akkor ott is maradhat.

Gólszerzők: Vranjes 4, Skube 4, Vailupau 3, Baranau 3, Bonnefond 3, Santalov 2, Shumak 2, Kasparek 2, Silko 1, Yurinok 1 ill. Garciandia 7, Bombac 6, Bánhidi 5, Radivojevic 3, Sostaric 3, Bodó 2, Mackovsek 1, Frimmel 1

Az egyidőben rendezett találkozón a Porto egygólos győzelmet aratott Bukarestben a B-csoportban.

Fotó: Faragó Imre / Csak Előre Egyesület

1592 megtekintés.

Megosztás
Exit mobile version