A Handballexpert néhány írója jósolgatott az férfi kézilabda EB-re.

TIBI

● Mik a fő elvárásaid az Európa-bajnoksággal kapcsolatban? – Én elsősorban nem eredményben gondolkodok. Egy szívvel játszó, motivált, szimpatikus magyar válogatottat, ahol jó lenne, ha néhány fiatal bekerülne a BL csapatok edzőinek noteszébe. Általánosan szeretném, ha a következő két és fél hét a kézilabda ünnepe lenne, és nem a vírusról szólna.

● Mit vársz a magyar csapattól? Ki lesz a mieink legjobb játékosa? – A magyar csapat messzire is juthat, ha nem bénítja meg a brutális várakozás és elvárás. Elvárást nem fogalmaznék meg, de azt gondolom, hogy a középdöntős csoport első felében kellene végeznünk. Játékban várnék újfajta elemeket (a szokásos sablonokon túl), pl. 7 a 6 ellenit, két beállós játékot, variációkat a védelemben, stb. Máthé Dominik gólerős lesz, az ellen védőinek nagyon figyelniük kell majd a beállósainkra. 

● Melyik csapat okoz pozitív, és melyik negatív meglepetést? – szerintem jól fognak szerepelni az osztrákok, és gyengén a horvát-szerb páros ( komoly hiányzóik lesznek)

● Ki lesz a gólkirály és a torna felfedezettje? – itt gólkirályként Dika Mem jut először az eszembe, sokat lesz pályán, felfedezettként Rosta Mikit jelölném meg, igaz, évek óta Szegeden játszik, de most meglesz a nemzetközi áttörés is.

● Tippeld meg a dobogót! – Dánia, Svédország, Magyarország

DANI

● Mik a fő elvárásaid az Európa-bajnoksággal kapcsolatban?

Ne a Covid játssza a főszerepet, minden csapat a lehető legerősebb felállásban lépjen pályára, ne kelljen mérkőzést elhalasztani. Legyen ez az Európa-bajnokság a sportág ünnepe, és minden idők legjobb Európa-bajnoksága. 

● Mit vársz a magyar csapattól? 

Élvezze ki a csapat a torna minden percét, a felfokozott hangulat, és a magyar szurkolók fergeteges buzdítása adjon mindig plusz erőt. Legyen az EB legalább olyan sikeres, mint az egyiptomi világbajnokság. Abban az esetben, ha a kezdő sornak pihenőre lesz szüksége, a cserék nyújtsanak olyan teljesítményt, amivel a csapat összteljesítménye nem romlik. Támadásban kapjanak több szerepet a szélsők. 

● Ki lesz a mieink legjobb játékosa?

Bánhidi Bence

 ● Melyik csapat okoz pozitív, és melyik negatív meglepetést?

Pozitív meglepetés lesz a magyarok teljesítménye, negatív meglepetés lesz a horvátok szereplése. 

  ● Ki lesz a gólkirály és a torna felfedezettje? 

Mikkel Hansen lesz a gólkirály, Hanusz Egon a felfedezett. 

● Tippeld meg a dobogót!

 1. Dánia
 2. Norvégia
 3. Magyarország

 

MARTIN

 • Mik a fő elvárásaid az Európa-bajnoksággal kapcsolatban?

Leginkább hogy érezzük magunkat jól 🙂 A viccet félretéve, már az is szuper dolog, hogy Magyarország egy ilyen tornát rendez, kicsit jelen esetben félre tudom tenni az egyéb politikai, gazdasági szempontokat. Szóval legyen egy színvonalas Európa-bajnokságunk!

 • Mit vársz a magyar csapattól? Ki lesz a mieink legjobb játékosa?

A nyolc közé jutás szerintem reális, bár ritkán értek egyet a szövetséggel, most igen. A csoportban három győzelmet várok, a középdöntőben pedig szerintem a franciák elleni meccsen fog eldőlni a négy közé jutás. 

 • Melyik csapat okoz pozitív, és melyik negatív meglepetést?

Pozitív meglepetést várok Izlandtól, szerintem továbbjuthatnak a csoportból, és ezzel párhuzamosan a portugálok jelenhetnek meg negatív meglepetésként. Illetve utóbbi kategóriában még a horvátokat is megemlíteném. 

 • Ki lesz a gólkirály és a torna felfedezettje?

Sander Sagosen és hadd beszéljek haza, Hanusz Egoon. 

 • Tippeld meg a dobogót!
 1. Dánia 
 2. Norvégia
 3. Svédország

 

ZOLTÁN 

 Mik a fő elvárásaid az Európa-bajnoksággal kapcsolatban?

Szeretnék egy jól megrendezett világeseményt látni, amely láttán a kézilabdás világ csettint egyet. Ehhez természetesen szerencse is kell, valamint az, hogy a jó szervezés játssza a főszerepet, és a ne a járvány. 

 Mit vársz a magyar csapattól: 

A legfontosabb tényező megvan a tehetség mellett, és ez a kohézió. Nem tudok olyan forgatókönyvet elképzelni, hogy a magyar csapat ne akarna, alibizne vagy ne adna 100%-ot a pályán, főleg hazai közönség előtt. Így viszont számomra egy esetleges utolsó hely is rendben van, de szinte biztos, hogy ez a csapat jól fog szerepelni az EB-n. A legjobb nyolcba jutással teljesen elégedett lennék, a többi pedig csak ráadás, amit élvezni kell. 

● Legjobb játékos

Szerintem a magyar csapat legjobbja Bánhidi Bence. Ő nem csak a magyar csapat legjobb beállója szerintem, hanem a világ legjobbja is a posztján. 

●Melyik csapat okoz pozitív, és melyik negatív meglepetést?

Nehéz kérdés, mert a járvány és a sérültlista miatt nehéz tippelni. Ha pl Dánia “csak” második lesz, az csalódás,  a magyarok csak nyerhetnek. Franciák, horvátok nehéz helyzetben vannak, ők talán nem fognak úgy szerepelni, mint az elmúlt világversenyeken. 

Gólkirály: Sagosen

Felfedezett: valamelyik skandináv 🙂

●Végső sorrend:

1. Dánia

2. Norvégia

3. Svédország

4. Magyarország 🙂

Megosztás