Amíg több csapat is az utolsó középdöntő fordulóban a nyolc közé jutásért harcolt, addig a magyar válogatott 1986-óta nem látott menetelés közepette, már biztos negyeddöntősként játszott az Európa-bajnok spanyolokkal a csoport első helyéért. Ennek függvényében megengedhette magának a szakmai stáb, hogy ezúttal a három legnagyobb klasszisnak, Mikler Rolandnak, Bánhidi Bencének és Lékai Máténak pihenőt biztosítson.

Rajtuk kívül Máthé Dominik, Sipos Adrián és Bodó Richárd sem játszott az első félidőben. Irányítóban az a Hanusz Egon kezdett, aki a novemberi Euro kupa győztes mérkőzésen a csapat egyik legjobbja volt, a Csurgó játékosa ezúttal nem tudott hasonló teljesítményt nyújtani. A spanyolok gyorsan ötgólos előnyre tettek szert, de egy remek szériával, még sikerült egyenlíteni. Ezt követően már a spanyolok egyértelműen domináltak a találkozó hátralévő részében. Sajnos sok volt az eladott labda, a technikai hiba. Székelynek sem volt szerencséje, többször is bepattant róla a labda. A szünetre felépített hét gólos előnyét, a második félidő elején egy 7-0-s szériával tovább növelte Jordi Ribeira csapata, ezzel végérvényesen eldőlt a mérkőzés, és a csoport elsőség sorsa. Szerencsére azért a tíz gól feletti vereséget sikerült elkerülni. Balogh Zsolt hat góljával a magyar csapat legjobbja volt.

Szerdán egy teljesen más mérkőzést látunk majd, a hatszoros világbajnok franciák ellen, egy óriási bravúrban reménykedve.

Spanyolország-Magyarország 36-28

Fotó: VB facebook oldala

Megosztás