A mérkőzés elején mindkét csapat jól találta meg a falban lévő embereit. A mieinknél Bóka befutó szélsőként szerezte az első gólunkat Szita parádés passza után, de a norvégok is megtalálták Blonzot a vonalon. A védekezésünk azonban egyáltalán nem állt össze, tíz perc után nem volt olyan norvég támadás, amely nem végződött góllal, így indokolt volt Chema Rodriguez időkérése.

Az időkérést követően sem sikerült a védekezést teljesen helyretenni, csak passzívra tudtuk korlátozni a norvégokat. Támadásban Sagosen második kiállítása után előkerült a 7:5 elleni játék is, amiből két gólt is szereztünk Ancsin és Fazekas révén. A félidő második felében felváltva érkeztek a gólok, ami két-három-négygólos norvég előnynél számunkra nem jó hír. A cseréket követően elöl némi fantázia költözött a játékunkba. Fazekas Gergő és Bodó Richárd is jól szállt be, gólokkal, gólpasszokkal.

Annak ellenére nem sikerült csökkenteni a félidőig a különbséget, hogy érkezett négy védés a Mikler helyére érkező Bartucz Lászlótól, a két feltűnési viszketegségben szenvedő észak-macedón játékvezető pedig egyértelműen többet tévedett a mi javunkra. Aggasztó, hogy Bánhidi Bencének több rossz megoldása is volt, így 16:13 a félidő, a védekezésünkön pedig mindenképpen változtatni kell a második játékrészre.

A második félidő rémálomszerűen indult. A 35:49-nél időt kért Chema, azonban ekkor már öt gólt kaptunk és csak egyet lőttünk. A 40. perc környékén Bartucz védéseinek köszönhetően esélyünk nyílt közelebb jönni, de a másik kapu előtt nem sikerült kihasználni. Ekkor már Rosta Miklós és Hanusz Egon is a pályán volt. A 45. percben Sander Sagosen megkapta a harmadik kiállítását, amit követően ráültünk egy hullámra, amellyel közelebb jöttünk.

Néhány támadás erejéig nem találkoztak a kapusok a labdával, de Bartucz hetesvédése és Ilic Zoran gólja után már csak két gól volt a különbség (26-24). Ekkor azonban Szita Zoltánt kiállították Nachevskiék, amivel nagyon nehéz helyzetbe kerültünk. A végére már csak az maradt, hogy a gólkülönbség legyen olyan, amellyel a portugálok elleni összevetésből jobban jövünk ki. A 60. perc elején -4-nél Lyse hetesét megfogta a meccs emberének megválasztott Bartucz, de a visszatámadásból egy érthetetlen bírói sípszó beleszólt Ancsin Gábor góljába, így 29-25 lett a meccs vége. A norvégok foglalhatják a repjegyeiket Párizsba, nekünk pedig le kell győznünk vasárnap Portugáliát az olimpiai kijutáshoz.

Megosztás