Nemzeti együttesünk egész találkozó alatt, csak rohanni tudott az eredmény után, így a német válogatott megérdemelt és magabiztos győzelmet aratott a mieink felett.

A románok elleni győztes mérkőzés után Németország volt az ellenfele a női kézilabda-válogatottunknak.

Habár góllal kezdtük a találkozót, az 5. perc végére már 4-1-re vezettek a németek, a bajt pedig tovább tetőzte a lassú támadójáték, valamint az enervált védelem, így a 9. percben már időt is kért Golovin Vlagyimir 5-2-es állásnál.

Az időkérés nem rántotta össze a csapatot, hiszen továbbra is rengeteg hibát vétettek az ellenfél kapuja előtt, amit gyors támadásokkal és könnyű gólokkal ki is használtak Emily Bölkék, ekkor már 8-2 volt az eredmény.

A húszadik percben Markus Gaugisch is magához hívta az övéit, ami inkább a magyar csapatnak tett jót és 11-4-es hátrányból 12-9-re tudott zárkózni nemzeti együttesünk, köszönhetően a 7-6 elleni játékunknak, valamint Töpfner Alexandra két góljának, amivel a fiatal debreceni szélső első találatait szerezte a válogatottban.

Azonban a játékrész folytatásában újra több hibát vétettünk, így 17-12-es hátrányban vonulhattunk félidőre.

A folytatásban érkezett a pályára Szemerey Zsófi, aki egyből két védéssel mutatkozott be, sajnos a továbbiakban ezek a bravúros hárítások elmaradtak, támadásban pedig csupán Klujber Katrin tartotta a lelket a csapatban.

Katharina Filter teljesen megbabonázta a szélsőinket, ez volt az a poszt az egész találkozó alatt, ahonnan a legtöbb lehetőség maradt ki, egyedül az első félidőben említett Töpfner tudott túljárni a német hálóőr eszén.

Utolsó negyedórára 25-17-es hátránnyal fordulhattunk, továbbra sem működött a magyar válogatott játéka. Julia Maidhof pedig kegyelemdöfést adott nekünk 28-18-as állásnál, amikor tízre növelte előnyét a fekete mezes együttes. Gaugisch lányainak még arra is volt lehetősége, hogy a találkozó végéhez közeledve több figurát és játékszituációt is gyakoroljanak, habár sikerült felzárkózni nyolc gólra, végül a magyar válogatott 31-20-as vereséget szenvedett Németország ellen.

Nehéz pozitívumokat kiemelni ezután az összecsapás után, talán a 7-6 elleni játék alkalmazása, valamint Klujber Katrin megoldásai adhatnak némi reménysugarat a szurkolók számára, de jól tudjuk, egy emberre nem alapozhatjuk csapatunk jó teljesítményét. A mai napon hiányzott a Románia ellen látott második félidei gyorsaság, valamint védekezés.

A magyar válogatott pénteken 18 órától kezdi meg szereplését az Euróra-bajnokságon, ahol Svájc lesz az ellenfele.

fotó: Árvai Károly

 

 

Megosztás