A továbbjutás szempontjából sorsdöntő mérkőzés várt a Tatabányára a Constanta vendégeként az Európa Liga 5. fordulójában. Mivel a csoport másik mérkőzésén papírforma szerint a Sporting győzelme várható, mindenképp pontot, de inkább pontokat kellett szereznie Tombor Csaba csapatának, hogy életben maradjanak a reményei a legjobb 16 közé jutásra.

Az első félidő ennek ellenére nem kezdődött jól, és többnyire csak futott az eredmény után a magyar csapat. Néhány támadásbeli hibát követően hárommal is elléptek a hazaiak (7-4), és Tombor Csaba ki is kérte az első idejét, majd sort cserélt. Közvetlenül ez még nem hozott eredményt (9-5), de a félidő hajrájára a románok hibáit kihasználva sikerült zárkózni, Ancsin góljával 12-11-nél az egyenlítés is közel került, a félidőben pedig 14-12 volt az állás.

A második játékrész elején az egyenlítés is sikerült Ancsin újabb góljával (14-14), de a vezetést nem sikerült átvenni, és a 42. perctől, Maras gólja után (18-17) hét perces tatabányai gólcsend következett. Ezt a hazaiak kihasználták, és hat góllal is elléptek (23-17), itt el is dőlt a két pont sorsa. A legnagyobb különbség az 56. percben, 27-19-nél alakult ki Ilie góljával, és bár az utolsó 4 percben sikerült az eredményt kozmetikázni, a kiesés a papírforma szerint az esti Glogow-Sporting mérkőzést követően biztossá válhat a Tatabánya számára.

 

CSM Constanta – MOL Tatabánya KC 28-25 (14-12)

EHF Európa Liga, férfiak, H-csoport, 5. forduló

Gólszerzők: Mourino 6, Nikolic 4, Stankovic 3, Komogorov 3, Ilie 3, Nistor Ionita 2, Aliokhin 2, Dragan 2, Ravnic 1, Andrei 1, Chikovani 1 ill. Maras 5, Topic 5, Pergel 4, Enomoto 4, Ancsin 3, Juhász 2, Győri 1, Pedro Rodriguez 1

 

Fotó: MOL Tatabánya KC / www.tatabanyahandball.com

Megosztás