Site icon Handballexpert

Vereséget szenvedett a 250. BL-mérkőzésén a Szeged

Csütörtökön rendezték meg a Kiel-Szeged BL-mérkőzést. A múlt heti szegedi kerethez képest egy változás történt, a sérült Szita Zoltán helyett a kapus, Nagy Martin került be a keretbe. A hazai oldalon Pekeler először lépett pályára a sérülése után.

A szegediek nyitott védekezéssel kezdtek. Mikler, aki tegnap ünnepelte 39. születésnapját, egyből hárított egyet, de sajnos a hazai együttes szerezte meg a kipattanót, majd megszerezték a mérkőzés első gólját. A magyar csapat első gólját a PSG elleni meccset remekül záró Bombac szerezte. 8. percben Sostaric első gólja után egygólos hátrányban volt a szegedi együttes (3-4). Sajnos Mikler bravúrja után nem sikerült kiegyenlíteni, mert Garciandia újabb hibát vétett. A tizenegyedik perc legelején emberhátrányba került a Szeged, de jól jöttek ki ebből a kétperces időszakból. Ezután Bombac hetest harcolt ki, amit Sostaric értékesített (6-6). Bombac zseniálisan kezdett, ott folytatta, ahogy a Párizs ellen abbahagyta. Mikler ötödik védése után támadtunk a vezetésért, ami sajnos nem jött össze, a védekezésnél pedig újra emberhátrányba kerültünk. A 21. percben Kárpáti Krisztián kihasználta az első időkérését. A 23. perc végén a találkozó során először megszerezte a vezetést a Szeged (13-12). A német csapat az időkérése urán sajnos gyorsan fordított. A harmadik szegedi kiállítás alatt Mikler mutatott be egy bravúrt, majd Sostaric egyenlített. Az első félidő után egy góllal vezetett a THW Kiel (16-15).

A második félidő elején Bánhidi harcolt ki hétméterest, amelyet Sostaric kihagyott, de a labda visszakerült a szegediekhez. Viszont a labdaeladás után a hazaiak kontragólt szereztek. Bánhidi ötödik gólja után 19-18 volt az állás, majd 21-19-nél szegedi kapuscsere történt. Imsgaard védéssel kezdett, de az ellenfél a kipattanóból gólt lőtt. Wiencek kiállítása végén, 42 perc játék után 23-21 állt az eredményjelzőn. Imsgaard védése után emberelőnybe került a Szeged, a két perc alatt Bánhidi és Sostaric szerzett gólt (25-24). Martins az ötvenedik perc végén kiharcolt egy újabb emberelőnyt, sajnos rosszul zárták ezt az időszakot (30-26). Gaber és Bánhidi kiállítása miatt kettős emberhátrányba került a Szeged, 32-27 volt az állás, mire kiegészült a vendég együttes. Mikler védése után Sostaric újabb góljával eggyel közelebb zárkóztunk. A hazaiak ekkor kihasználták a második időkérésüket. Miller ezután bemutatott két bravúrt, bár a második semmit sem ért, mert az ellenfél belőtte a visszapattanót (33-28). Bellahcene bravúrjai végképp eldöntötték a mérkőzést.

A szegedi játékosok közül Bombac, Bánhidi és Sostaric nyújtott kiváló teljesítményt. Bombac 8 gólpassza mellett 2 gólt lőtt, Bánhidi 7 gólt szerzett, míg Sostaric 8 alkalommal talált be. Érdemes még kiemelni, hogy Mackovsek 4 gólt lőtt, illetve 3 gólpasszt adott, Mikler pedig 12 védést mutatott be.

Sajnos a második játékrész második felében fontos pillanatokban hibázott a vendég együttes, de összeségében meccsről meccsre egyre jobb, színesebb a támadójáték.

A Szeged jövő héten az Aalborg ellen folytatja a BL-szereplését hazai pályán, de előtte szombaton még vár rá egy idegenbeli bajnoki meccs.

Forrás: PICK Szeged Handball Team Facebook oldala

Megosztás
Exit mobile version