A Mosonmagyaróvár a múlt heti idegenbeli győzelem után Spanyolországban folytatta az El-szereplést.

A mérkőzés elején a spanyol csapat szerezte meg a vezetést, majd Albek gólja után (2-2) bő 5 perces szünet következett, mivel elromlott az eredményjelző. Pásztor Noémi góljával vezetett először Gyurka János csapata. A kapuban Szemerey Zsófi három védést mutatott be az első 15 percben. Tóth Gabriella góljával először (és sajnos utoljára) vezetett 2 góllal a Mosonmagyaróvár, majd emberhátrányba került. Ezután a spanyol csapat megfordította a mérkőzést, a spanyol kapus, Castellanos remekül teljesített. A 23. percben többet is cserélt Gyurka János, támadásban érkezett Ivancok, Albek és Schatzl Natalie is. A vendég együttes a lerohanásokat se tudta befejezni, többször is technikai hiba lett a gyors támadás vége. Az első játékrészben Gyurka János kétszer is időt kért, de ez se segített, a félidőben 16-12-re vezetett a spanyol együttes.

A Malaga az első félidőben hosszan támadott, de mindig megtalálták a helyet a betöréshez, illetve bejátszáshoz, sajnos a magyar kapuban nem jött védés a játékrész második felében, az utolsó pár percben Hadfi Gréta érkezett kapuba.

A második játékrész elején már 5 góllal is vezetett a Malaga (17-12), de Schatzl Natalie és Tóth Gabriella gyors góljaival 18-16-ra zárkózott a Mosonmagyaróvár. Hadfi Gréta több alkalommal is bravúrral védett, majd Pásztor Noémi kiállítása miatt Faragó Luca érkezett. Ivancok emberhátrányos góljával már csak egy gól volt a magyar együttes hátránya. Sajnos ezután a spanyol csapat újra ellépett, 24-20-ra, majd 26-21-re is vezettek. Gyurka János utolsó idejét is kikérte, majd az eladott labda után Hadfi Gréta védte az ellenfél ziccerét. Emberelőnyben 2 gólra zárkózott fel a Mosonmagyaróvár Lancz Barbora góljával. Sajnos hiába lőtt kapufát a spanyol csapat, az övék lett a kipattanó, majd Tóth Gabriella kapott 2 perces kiállítást, a támadás végén gólt lőtt a spanyol csapat, ezzel eldőlt a mérkőzés (28-25).  A végeredmény 29-26 lett.

Ezzel a spanyol győzelemmel, a Sola, a Malaga és a Mosonmagyaróvár is 4-4 ponttal áll a csoportkör felénél, míg a román csapatnak 0 pontja van.

A jövő héten hazai pályán játszik a Kisvárda ellen a Mosonmagyaróvár, a következő EL-mérkőzésük hazai pályán lesz 2 hét múlva szombaton 16:00-kor a Malaga ellen.

Megosztás