Nem jött össze a bravúr.

A Vác annak tudatában léphetett pályára a Podravka ellen, hogy egy győzelemmel elérhető közelségbe kerülhetne a továbbjutás, ami persze nem volt kimondott cél ennél az együttesnél, de nyilván élsportolókról beszélünk, így ha jön egy kínálkozó lehetőség, azzal szeretnének is élni. Ráadásul Herbert Gábor együttesének eddigi szereplése összességében pozitív volt az eddigi nemzetközi szereplése, csupán a Storhamar elleni idegenbeli siker lógott ki a sorból.

A találkozó eleje összességében nem alakult rosszul. Bár a Vác is sokat hibázott támadásban, a horvátok sem tudtak helyzeteket kialakítani, ennek köszönhetően nem születtek nagy számban a gólok. A horvátok 6:3-as rohanását még tudta kompenzálni a magyar együttes, de 9:5 után már stabilizálódott a különbség. Nem volt igazából megoldása a váciaknak támadásban, az elmúlt hetekben remekül játszó Kuczora Csenge és Csíkos Luca ebben az időszakban nem lőtt jó formában, középen pedig nagyon könnyedén bukták el az egy-egyeket a váci védők, főleg Katarina Pandza ellen. Ráadásul a két kapusteljesítmény között is óriási volt a különbség, Lucija Bešen remekül védett, viszont hiába cserélt a háló előtt Herbert Gábor, nem érkeztek a bravúrhárítások (a második félidőben Győri Alexa viszont már nagy számban hárított ziccereket).

A második félidő elején úgy tűnt, a meccs ebben a mederben megy majd végig, a Podravka lassan, de pontosan szövögette a támadásait, tartották az előnyt a hazaiak. Herbert Gábor többet rotált a belső posztokon, Kuczora Csenge pedig jó lövéseket talált, egészen addig, míg el nem készült az erejével. És tulajdonképpen ez döntött, a Vác már újra lendületbe jönni, így elúszott a továbbjutás reménye.

Podravka Vegeta-Vác 27-24 (13-9)

Ld:  K. Pandza (7) ill. Kuczora (10)

Kiemelt kép: Origo

928 megtekintés.

Megosztás