Nem sikerült megverni az egyik legnagyobb esélyest, Franciaországot, de az ötödik helyért még játszhat a magyar csapat.

A péntek délutáni eredmény remekül alakult a magyar válogatottnak, Izland szorosan verte Ausztriát, így az eldőlt, hogy a magyar együttes folytathatja majd a tornát, minimum az 5-6. helyért vívott mérkőzésen. Azonban egy franciák elleni pontszerzéssel a magyar csapat még nyomást helyezhetett volna a német együttesre az elődöntő kérdésében is.

Rossz hírek érkeztek a találkozó előtt: Palasics Kristóf vakbélműtétje,  Máthé Dominik pedig térdsérülése miatt nem léphetett pályára, ám így is lehetett reménykedni a pontszerzésben, főleg annak tudatában, hogy szinte biztos volt, a franciák a megszokottnál többet fognak rotálni.

A találkozó ennek szellemében kezdődött, a mieink 4:1-re és 6:3-ra is vezettek, onnan viszont fordítani tudott az akkor még Nedim Remili által irányított együttes. Egészen szürreális szakasza kezdődött a mérkőzésnek, a magyar együttesnek nem sikerült megoldania a visszarendeződést, rossz ütemben jöttek a cserék, és sajnos mintha az erő is elfogyott volna, folyamatosan jöttek az indításgólok. A támadójátékkal egyébként ezúttal sem volt komolyabb probléma, szépen jöttek a helyzetek átlövésekből és beállóból is, de megint csak egyértelmű volt, hogy ha a védekezés nem képvisel majd magasabb szintet, nem lesz esély a pontszerzésre.

A második félidő elején viszont jó szakasza jött a magyar csapatnak. Ando Arián védésekkel segítette az együttest,  és a visszarendeződés is jobb volt, mint korábban. Megint egy rosszabb szakasza következett a meccsnek, a magyar csapat rengeteget hibázott, de már francia oldalról sem jött magas színvonalú játék. Még az utolsó percekben is volt némi erény, de a mai teljesítményben nem volt igazán benne a bravúr, ám az eredmény alapján teljesen korrekt mérkőzést zártak a fiúk.

Szlovénia ellen azonban jöhet egy ki-ki mérkőzés az ötödik helyért, s ne feledjük, ez minden idők legjobb magyar Eb-szereplése lenne. De már a mostanival sincs mit szégyenkezni.

Franciaország-Magyarország: 35-32 (20-18)

Ld: Remili (7) ill. Bánhidi és Rosta (5)

Kép: Magyar Nemzet

Megosztás