Site icon Handballexpert

Veszprémben is nyerni tudott, ezzel a Szeged a magyar bajnok!

A Tisza-partiak nem hogy megőrizték előnyüket, de a második mérkőzést is megnyerték a Veszprém ellen, megszerezve történetük negyedik bajnoki címét.

Jól kezdte a három gólos előnnyel Veszprémbe érkező Szeged a finálé második felvonását. Pillanatok alatt a három belső emberük bevette Corrales kapuját, és összesítésben rögtön ötgólosra hízott a különbség. Sokkal nagyobb tempóban indult a mérkőzés, mint a szegedi találkozó. Mikler többször is jól állta útját a lövéseknek, de a róla kipattanó labdákból sikerült a Veszprémnek az egyenlítés, majd első ízben a vezetést is átvette Davis csapata.

A Szeged remek ütemben cserélt kapust egy hétméteres erejéig. Alilovic védett büntetője után, olyat látott a Veszprém Aréna közönsége, amit még talán soha. Zsinórban hat szegedi találat született. A döntő második hatvan perce sem múlt el videózás utáni piros lap kiosztása nélkül. Ezúttal Bánhidi, Mahé ellen elkövetett szabálytalansága után jutott a kiállítás sorsára. A Szeged a hajrában több ziccert is hibázott, de így is egy gólos előnnyel mehetett pihenőre.

A folytatásban a Veszprém mindent megpróbált, többször is változtatta védekezését. A Bánhidi helyére érkező Rosta remekül szállt be, kiharcolt egy büntetőt, majd gólt is szerzett. Egyre paprikásabbá vált az összecsapás. A hazaiak Coralles védéseivel, és Mahé góljaival igyekeztek zárkózni, de amikor kellett a Szeged okosan lassította a játékot. Potyogtak a gólok, ilyen gólzáport a két csapat legutóbb 2010-ben rendezett, amikor a Veszprém 36-35-re nyert Szegeden.

A végére elmaradtak az izgalmak, a Szeged utolsó két gólját nem más mint a távozó Jonas Kallman szerezte. A Szeged bajnoki elsőségéhez nem férhet kétség. A döntőben két félidőt megnyert, kettőt döntetlenre hozott a kék-fehér együttes.

Juan Carlos Pastor csapata 2018 után másodszor nyert bajnoki címet a Veszprém Arénában.

Telekom Veszprém–Mol-Pick Szeged 36–37 (14–15)
Bajnok: a Mol-Pick Szeged, kettős győzelemme

Bajnok: Mol-Pick Szeged (Mirko Alilovic, Bajus Brunó, Bánhidi Bence, Bodó Richárd, Dean Bombac, Joan Canellas, Matej Gaber, Jonas Källman, Stanislav Kaspárek, Kecskés Dániel, Luka Krivokapics, Borut Mackovsek, Mikler Roland, Nagy Tibor, Bogdan Radivojevics, Rea Barnabás, ifj. Rosta Miklós, Mario Sostaric, Luka Stepancic, Martin Stranovsky, Szilágyi Benjámin, Tóth József, Dmitrij Zsitnyikov. Edző: Juan Carlos Pastor),

Fotó: Szeged facebook oldal

Megosztás
Exit mobile version