Fordulatos mérkőzésen győzte le a Telekom Veszprém a lengyel bajnokot utolsó hazai csoportmérkőzésén. Színes támadójáték jellemezte a bakonyi csapat játékát, ami ellensúlyozta a védelem közepén tátongó lyukakat. A találkozó hajrájára hátul is felkeményedett a Veszprém, így begyűjtötte a két pontot, ami azt jelenti, hogy a megszerezhető 14 pontból 13-at abszolvált otthonában a magyar rekordbajnok.

Ennek ellenére a Veszprém az utolsó játéknap eredményétől függetlenül a negyedik helyen végzett a B-csoportban, mivel idegenben csupán két pontra futotta 6 mérkőzésen. A nyolcaddöntős ellenfél kérdéses, de az már több mint valószínű, hogy nyolc közé jutás esetén a tavalyi ezüstérmes Aalborg lesz az ellenfél a Final4-ba jutásért.

A mai meccs üde színfoltja volt Sipos Adrián négy gólja és Ilic Zorán első félidős szerepvállalása. A találkozó színvonalára kissé rá nyomta bélyegét a tétnélküléség, de önbizalom növelésnek mindenképpen jó volt a szezon eddigi talán legjobb csapata elleni diadal. Az utolsó percek gála jellege tovább növelhette a mérkőzésre kilátogató szurkolók szórakozását. Felemás csoportkör ér véget jövő héten Párizsban, hogy aztán kezdetét vegye a szezon legfontosabb szakasza.

Végeredmény: Telekom Veszprém – Kielce 35 – 33

Megosztás