A magyar együttes az első játékrész első felében vezetett, majd a franciák vették át a mérkőzés irányítását, többször vezettek már négy góllal is, de 22-21-nél fordítottak a mieink. Sajnos a végjátékban viszont a francia együttes játszott pontosabban, így a magyar együttes világbajnoki ezüstérmes lett.

A magyar női junior válogatott pénteken Hollandiát legyőzve jutott be a döntőbe (28-24), míg a franciák 32-26-ra nyertek a dánok ellen. Mindkét együttes megnyerte eddigi összes találkozóját.

A mérkőzés elején a magyar együttes szerezte meg a vezetést, majd fej fej mellett haladtak a csapatok, viszont a 13. percben a franciák átvette a vezetést. A magyar kapuban a pénteken parádézó Zaj Klára ott folytatta, ahol abbahagyta, hiszen bő 15 perc alatt öt alkalommal is védett.

A 18. percben Kovács Anikó találatával visszavették a vezetést a mieink, de ezt sorozatban három francia találat követte. 11-12 után Kövér Luca egyenlített, majd Zaj Klára büntetőt védett, aztán a visszapattanót is hatástalanította. 12-14 után Zaj Klára újra két bravúrt is bemutatott egy támadás alatt, ezután a dudaszó előtt Varga Emília talált be, így a magyar együttes egygólos hátrányban vonult be az öltözőbe (13-14).

Az első játékrészben Csíkos Luca 4, Kovács Anikó 3, míg Varga Emília 2 gólt szerzett, emellett négy magyar játékos is 1-1 alkalommal talált be. Zaj Klára bravúrjai nagyban hozzásegítettek ahhoz, hogy a franciák ne vezessenek 3-5 góllal az első 30 perc után.

A második játékrész elején Gajdos Petrát állították ki, majd bő két perc alatt három francia gól született, nem sokkal később pedig Kovács Anikó talált be. A 27. percben 12-12 állt az eredményjelzőn, majd a következő 10 percet 6-2-re nyert a francia együttes. A 36. percben Szilágyi Zoltán időt kért, ezután Panyi Krisztina érkezett, aki azonnal betalált. A következő támadás végén Zaj Klára védte ki Errard Manon lövését.

A magyar együttes két beállóval, 7 a 6 ellen játszott, de eleinte ez sem hozta meg az igazi áttörést támadásban. Gém Léna a gólja után védekezésben is jól segített be. Szabó Lili gólja után Zaj védett, majd Farkas góljával egyre zárkózott a magyar együttes. 18-20-nál Varga Emília büntetőt és emberelőnyt harcolt, Faragó Lea magabiztosan értékesítette a hétméterest. A franciák előnye egyre csökkent, míg végre a 47. percben Faragó Lea kiegyenlített, majd az ellenfél üres kapura lőhetett, de csak a kapufát találták el. Gém Léna második góljával már a magyar együttesnél volt az előny (22-21), 8-7 után először.

Az 54. percben 23-23-nál a francia válogatott vezetőedzője kért időt. Errard Manon góljával újra a franciák vezettek, majd Faragó egyenlített, de a franciák sorozatban két alkalommal is betaláltak az üres kapuba (24-26). Faragó Lea újabb találata hozta vissza a magyar reményeket, de sajnos a francia támadásból is gól esett. A döntő a franciák nyerték 29-26-ra, ezzel a magyar együttes ezüstérmes lett.

Azt érdemes kiemelni, hogy hatalmas különbség volt a kapuralövések számában 62-50. a franciák „javára”. A magyar együttes 16, míg a franciák 6 labdát adtak el a mérkőzés során. Zaj Klára 20 védést mutatott be, sajnos sokszor az ellenfélhez került a visszapattanó, így újabb támadási lehetőség adódott a franciák előtt. Az ellenfél 12 lerohanásból 8 gólt lőtt, míg a magyaroknak egyetlen lehetősége sem volt.

A magyar női juniorválogatott kerete:
Kapusok: ZAJ Klára (NEKA), IMRE Szofi (Érd), LAKATOS Réka (DVSC SCHAEFFLER)
Jobbszélsők: GÉM Léna (Kisvárda Master Good SE), VÁRTOK Tamara (Moyra-Budaörs Handball)
Jobbátlövők: FARKAS Júlia (Győri Audi ETO KC), KOVÁCS Anikó (Praktiker-Vác), PANYI Krisztina (Érd)
Irányítók: HORVÁTH Fanni (FTC-Rail Cargo Hungaria), CSERNYÁNSZKI Liliána (DVSC SCHAEFFLER)
Beállók: SZABÓ Lili (Kisvárda Master Good SE), KÖVÉR Luca (Alba Fehérvár KC), GAJDOS Petra (Dunaújvárosi KKA)
Balátlövők: VARGA Emília (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), CSÍKOS Luca (Praktiker-Vác), FARAGÓ Lea (NEKA)
Balszélsők: SZABÓ Anna (Moyra-Budaörs Handball), TÖRÖK Fanni (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szövetségi edző: SZILÁGYI Zoltán
Edző: KUDOR Kitti

Megosztás