Patrick Wiencek, a THW Kiel és a német válogatott beállója bejelentette, hogy nem kíván részt venni a férfi kézilabda-világbajnokságon.

Patrick Wiencek telefonon közölte Alfred Gislason szövetségi kapitánnyal, hogy nem vesz részt az egyiptomi világversenyen.

„Ez volt az egyik legnehezebb döntés az életemben. Mindenki tudja, hogy minden egyes válogatottságomra nagyon büszke vagyok. De nem csak egy válogatott játékos vagyok, hanem a THW Kiel játékosa és családapa is.

Úgy gondolom, hogy ezekben a különleges időkben nem lenne helyes, ha januárban négy hétre távol lennék az otthonomtól” – mondta a 31 éves beálló, aki 146-szor húzhatta magára a válogatott mezt.

A Német Kézilabda Szövetség már korábban úgy nyilatkozott, hogy „ha egy játékos nem szeretne játszani, akkor azt elfogadjuk”.

Nem Wiencek az első és minden valószínűség szerint az utolsó játékos, aki lemondja a világbajnokságot. Lukas Nilsson a hétvégén közölte, hogy nem vesz részt a VB-n, míg Palmarsson és Duvnjak részvétele is igencsak kérdőjeles. A THW Kielből egyébként Hendrik Pekeler és Steffen Weinhold is kritikusan beszélt az egyiptomi világversenyről.

Direkt szemezgettem a kommentekből a különböző fórumokon. Mindenki óriási tisztelettel beszél a döntésről Németországban, és rengetegen javasolják, hogy több német válogatott játékos is csatlakozzon a német válogatott védekezőspecialistájához.

 

Forrás

Megosztás