A Ferencváros – Lubin Bajnokok Ligája mérkőzés után Márton Grétát, a Fradi magyar válogatott balszélsőjét kérdeztük.

Gratulálok a győzelemhez. Az első félidő kicsit szorosabb küzdelmet hozott, viszont a második jatékrészre láthatóan felpörgött a csapat és végül magabiztos győzelmet arattatok. Mi történt a pályán?

Az elején valóban picit döcögősebben indult a mérkőzés. Ugyan nagyon felkészültnek éreztem magunkat, kellett, hogy az a bizonyos gát átszakadjon. Ez úgy gondolom, hogy a második félidő legelején meg is történt. Picit meg tudtunk lépni és onnantól úgy éreztem, hogy a kezünkben tudtuk tartani a mérkőzést. Mindenki felszabadulttá vált és megkönnyebbültünk, hogy végre ilyen sok góllal vezettünk. Ez ebben az idényben még nem nagyon fordult elő, ennek szellemében nagyon jól sikerült a második félidő.  Illetve nagyon örültem, hogy szinte mindenki pályára tudott lépni.

A Világbajnokságig már csak két mérkőzést játszik a csapat. Elsőként szerdán az ETO ellen, ami hazai pályán mindig különleges mérkőzés. Ott van már ez a meccs a fejekben, készült már erre a csapat?

Ugyan a fejünkben volt már ez a mérkőzés, de mérkőzésről-mérkőzésre haladtunk és elsősorban az előttünk álló feladatokra koncentráltunk. Ma estétől tulajdonképpen megkezdődik a felkészülés és a következő napokban fogjuk kitalálni a taktikát. Én nagyon bízom benne, hogy ugyanilyen lelkesedéssel és felszabadultsággal tudunk majd játszani és az nekünk nagyon sokat segítene.

Közeleg a VB. Mit vársz a tornán magadtól és milyen szereplést vársz a válogatottól?

Azt várom, hogy igazából mindenki próbálja meg élvezni a játékot és mind tudjuk, hogy ha ez nekünk megy, akkor sokkal eredményesebbek vagyunk. Én nagyon bízom a csapatban, nagyon bízom a lányokban és tudom azt, hogyha elkapjuk a fonalat, akkor nagyon jó meccseket tudunk játszani. Mindenki egytől-egyig nagyon várja már és azt is tudjuk mi a tétje ennek a Világbajnokságnak. Úgyhogy ezt tényleg nem szabad fél vállról vennünk, ezért minden erőnkkel oda fogunk koncentrálni.

Köszönöm szépen, további sok sikert!

4773 megtekintés.

Megosztás